General-maior (R) Paul Hurmuz: „Obiectivul Rusiei este de a aduce Ucraina la un nivel de distrugere care să fie intolerabil”

Publicat: 21/09/2023, 11:16

General-maior (R) Paul Hurmuz, fost director-adjunct al Diviziei Intelligence a Statului Major Militar Internațional al NATO, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Federația Rusă are destule resurse pentru a duce un război de lungă durată, spune acesta. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„În primele două luni, nu prea au existat atacurile împotriva infrastructurii critice din Ucraina. După două luni de la începerea războiului, Ucraina era capabilă să folosească calea ferată pentru a-și transporta materialele, trupele etc. Intenția inițială a Rusiei, a lui Putin, a fost să schimbe regimul din Ucraina, să aibă pe cineva care să fie favorabil Rusiei, iar Ucraina să nu fie distrusă. Acel lucru s-a schimbat dramatic și am avut posibilitatea să vedem, mai ales pe timpul iernii, atacurile acelea masive împotriva rețelei electrice generale, de electricitate ș.a.m.d”, a declarat generalul-maior (R) Paul Hurmuz.

Paul Hurmuz consideră că Rusia are un mesaj pentru Occident, anume că Ucraina poate fi doar de partea lui, însă în bucăți.

„În acest moment, obiectivul Rusiei este de a aduce Ucraina la un nivel de distrugere care să fie intolerabil pentru conducerea ucraineană și pentru populație. Rusia este pregătită pentru un război de lungă durată. În teritoriile pe care le-au ocupat, am văzut toate acele lucruri îngrozitoare, inclusiv copiii care au fost luați și trimiși în Rusia. Probabil că este și un mesaj pentru Statele Unite și pentru Occident: dacă vreți Ucraina de partea voastră, o veți avea, dar în bucăți. Este evident că, în acest moment, Rusia nu dispune de resursele necesare să cucerească măcar jumătate din Ucraina, că nu au forțele necesare (mai puțin în varianta în care s-ar ajunge la o mobilizare generală și la folosirea forțelor strategice)”, a mai spus fostul director-adjunct al Diviziei Intelligence a Statului Major Militar Internațional al NATO.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Delia, gafă colosală! S-a aplecat, fusta s-a ridicat şi s-a văzut tot, în ziua mare
FOTO. Cea mai sexy handbalistă, în costum de baie! Brazilianca face ravagii
O femeie a postat fotografia cu mâncarea de la restaurant și s-a trezit cu notă...
Berea fără alcool te lasă fără permis. Medic: Înverzește etilotestul
Pe ce a plătit un tânăr 92 de lei la Târgul de Crăciun din București....
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Apar informații uluitoare în cazul crimei din București! Cum a ucis-o bărbatul de 72 de...
Cât costă o porție de cârnați la Târgul de Crăciun din Piața Constituției! Care sunt...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Câţi bani au primit Ada şi Tony Galeş pentru 5 săptămâni la America Express? Salariu...
Sportul care poate fi făcut de TOATĂ LUMEA! Mai mult, întărește și pregătește corpul pentru...
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
Anamaria Prodan are un nou dușman. S-au aruncat vorbe grele
Ce relație au Dorian Popa și Babs după despărțire. Un detaliu i-a dat de gol
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...