Victor Ponta: „2025 va fi un an al împrumuturilor. Creșterea TAXELOR ar fi o greșeală”

Publicat: 17/09/2024, 14:00

Într-o ediție recentă transmisă live de Gândul, Victor Ponta, fostul prim-ministru al României, a declarat că anul 2025 va aduce o creștere a împrumuturilor din cauza incertitudinii economice și a lipsei de investiții din partea companiilor mari. De asemenea, el a exprimat îngrijorări cu privire la creșterea cheltuielilor pentru apărare în detrimentul sănătății și educației, comparând situația României cu stabilitatea economică a Statelor Unite. Urmărește aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Victor Ponta a declarat că anul 2025 va fi marcat de un număr crescut de împrumuturi, deoarece companiile mari nu investesc din cauza incertitudinii economice, iar românii își cheltuie banii în străinătate. Ponta a avertizat că majorarea impozitelor ar putea duce la o colectare fiscală mai slabă.

„Anul 2025 va fi un an al al împrumuturilor. Oricum acum firmele mari stau pe picioarele de dinapoi, nu investesc. De ce? Că nu știu ce va fi la anul. Oamenii își cheltuie banii în străinătate, nu în România. Dacă mărești taxele o să fie un dezastru, în sensul că o să colectezi mult mai puțin. Deci sper că nu măresc taxe.”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta: „Marea bătaie acolo este industria de apărare”

În contextul în care comisarul Thierry Breton a demisionat, Victor Ponta a exprimat îngrijorarea legată de creșterea cheltuielilor pentru apărare în detrimentul altor domenii esențiale, cum ar fi sănătatea și educația.

„Marea bătaie acolo, la care era să fim și noi, dar n-am mai ajuns este industria de apărare. Sunt absolut convins că la anul știi că era cifra aia 2% din PIB să dăm pentru apărare, va fi 3, va fi 4, va fi 5 și nu se vor mai cheltui bani pe spitale, pe școli, pe drumuri.”, a afirmat Victor Ponta.

Victor Ponta: „America se descurcă, mie mi-e de România”

În contextul alegerilor prezidențiale din Statele Unite, fostul prim-ministru exprimă o viziune optimistă asupra situației economice și sociale din America, comparativ cu provocările cu care se confruntă România. Ponta subliniază că, deși America se află într-o perioadă de violență și tensiune, rămâne o putere economică majoră. În contrast, Ponta își exprimă îngrijorarea pentru România.

„America se descurcă, mie mi-e de România. America e bine, ei se descurcă, sunt ok, mai violenți, mai tensionați, dar sunt țară mare în continuare, prima economie a lumii, au potențial, iau cei mai deștepți oameni din lume, se duc acolo de la universități. Deci nu-mi fac griji pentru ei, îmi fac pentru noi, în sensul în care chiar avem noroc. Acuma suntem pe partea bună, suntem aici, toată lumea ne mângâie pe cap. S-a terminat cu lupta anticorupție.”, a declarat fostul prim-ministru.

Inundațiile și lipsa inițiativei

Victor Ponta a discutat despre problemele de infrastructură legate de inundații, subliniind o experiență personală în care a observat că digurile se rup și inundațiile se repetă anual. Ponta și-a exprimat frustrarea față de birocrația care împiedica soluționarea rapidă a acestor probleme. În final, Ponta concluzionează că, după ce au fost depășite aceste obstacole administrative și s-a construit digul, inundațiile nu au mai avut loc.

„Important a fost faptul că după m-am întrebat și eu, domnule, dar de ce se inundă în fiecare an aici că nu era prima dată. Da, păi uite acolo tot se rupe digul, mi s-a zis. Păi să facem digul. Păi nu se poate, domnule, stai că trebuie să facem procedură cu licitații. Ba se poate! Am făcut digul și uite acum nu s-a mai inundat.”, a conchis Victor Ponta.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Patricia Măroiu
Patricia este absolventă a Universității București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, specializarea Filologie, Japoneză-Engleză. A continuat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Călin Georgescu, acuzat de un om de afaceri că l-ar fi păcălit cu un milion...
Ce a apărut pe Wikipedia după ce religia lui Călin Georgescu a fost dezbătută la...
Reacția incredibilă a lui Gigi Becali despre moartea lui Helmut Duckadam
Scrisoarea tulburătoare a unui actor către mama sa: „Cred că e prima oară când mă...
Ultima dorință a lui Helmut Duckadam! Ce se va întâmpla cu trupul său neînsuflețit?!
Călin Georgescu nu mai vrea saloane de înfrumusețare în România: „Ce? Căprioarele se pensează?”
Purtătorul de cuvânt al PSD, despre finala Lasconi-Georgescu: „Decizia este clară”
Ce scrie în testamentul lui Helmut Duckadam. Ultima lui dorința pe care familia i-o va...
Pensii mai MARI cu 480 de lei pentru aceasta categorie de pensionari
Armand Gosu, despre alegeri: România este în pericol, s-ar putea să ne trezim în afara...
De ce s-a împușcat în cap polițistul Ionuț Cobzaru. Problemele care l-au împins la gestul...
Ei sunt Dragoș și Szabolcs, tinerii de doar 20 de ani, care și-au pierdut viața...
ULTIMĂ ORĂ! A murit o mare cântăreață și actriță. Adio, regina teatrului
Ce presiune trebuie să aibă anvelopele de iarnă?
Momente dramatice în Coreea de Sud. Are loc o luptă pentru putere între preşedinte şi...
Semnale CIUDATE din Cosmos, studiate cu un radiotelescop inactiv din 2020
Se dă ordin în România. Românii vor fi raportați la ANAF de la 1 ianuarie...
Haos pe piața de imobiliare. Apartamentele s-au scumpit considerabil în toată țara
Andreea Bălan a fost cerută de soție de Victor Cornea, în avion. Momentul emoționant când...
Anunț bombă după renumărarea voturilor. ”Mai sunt 2-3 județe de numărat. Nu s-a remarcat nicio...
VIDEO De câte ori a fost înșelată Emilia Ghinescu, dar și peste ce anume nu...
Veste uriașă pentru Britney Spears chiar de ziua ei de naștere: Ce se întâmplă cu...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă apare Poliția Termică: - Aveţi 21 de grade în...
Un exemplar din cea mai rară specie de balene din lume a fost disecat în...