VIDEO Adrian Năstase: „Anul viitor vom urmări o chestiune absolut inevitabilă – rescrierea convențiilor privind refugiații și reglementări noi privind dreptul de azil”

Publicat: 19/12/2022, 23:14

Problema migrației, motivul principal evocat de Austria pentru blocarea aderării României la spațiul Schengen este una reală și este una de care Europa s-a cam săturat, spune fostul premier al României, Adrian Năstase, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Întrebat de ce nu am intrat acum în 2022 în spațiul Schengen, Adrian Năstase spune: „Eu cred au fost cel puțin 3 categorii de cauze. O cauză legată de un fenomen mai general în Europa, fenomenul migrației. Occidentalii au obosit se ocupe de problemele astea și de valurile succesive de migranți. Au fost unele care au fost acceptate atâta vreme cât era nevoie de forță de muncă. În Germania au venit turcii, după aceea în Franța magrebienii, în nord au venit într-o vreme romi, nu neapărat muncească.

Deci s-au întâmplat toate lucrurile astea. În momentul în care unele dintre țări care au intervenit în diferite conflicte prin diferite zone și-au luat jucăriile la un moment dat și au plecat acasă. Și au început vină afganii, au început vină sirieni, turcii n-au mai vrut sau n-au mai putut fie neapărat un filtru foarte serios și au început o afluire spre spre zonele centrale ale Europei. Deci problema este reală”, a declarat Adrian Năstase.

Fostul premier a precizat că cel mai probabil în 2023 se va pune problema rescrierii convențiilor privind refugiații și reglementări noi privind dreptul de azil.

„Spuneam ăsta e una dintre probleme și probabil anul viitor vom urmări o chestiune pe care, absolut inevitabilă, rescrierea convențiilor privind refugiații și reglementări noi privind dreptul de azil”, a afirmat el.

De asemenea, el afirmă că ceea ce face acum Austria cu România au făcut-o în trecut și alte țări europene, adică au pus în sarcina noastră probleme cu care acele țări se confruntau dar care nu erau generate de România sau cele invocate erau net inferioare problemelor cu care se confruntau în realitate.

„2. problema Austriei. Austria, fără îndoială, are un guvern oarecum instabil, are o anumită orientare, cu anumite probleme, cu alegeri care urmează și ei practic au vrut scoată România la tablă ca țap ispășitor pentru ceea ce se întâmplă în Austria.

Dar lucrul ăsta l-au făcut francezii spre exemplu, la un moment dat. În cartea lui publicată înainte fie ales președinte, Sarkozy povestește vizita pe care a făcut-o la București la invitația mea, era ministru de interne, pentru a rezolva problema așa-ziși lor copii cerșetori. Și chiar erau. Dar erau câteva sute de copii de cerșetori romi, în principal la Paris.

Eu i-am spus domnului ministru atunci: „Problema dumneavoastră e este cu cele câteva milioane de magrebieni, nu cu câteva sute de romi, dar dacă vreți, sigur am înțeles. Ne puneți la tablă în scop pedagogic, îi arătați pe ei în ziare, erau tot timpul, veniți la București și găsim o soluție.

L-am invitat la București, am semnat un document, am început trimit ofițer de legătură de la Ministerul de Interne și problema a dispărut, iar Sarkozy, în cartea sa vorbește despre vizita lui la București, unde l-a întâlnit pe „strălucitul prim-ministrul român Adrian Năstase”, a declarat el.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani...
Noi detalii cutremurătoare despre moartea lui Naomi. Ce au scos la iveală prietenii apropiați
ANIMAŢIE. Cu cât creşte distanţa de frânare la o viteză de 50 km/h, în condiţii...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Polonia susţine că este pregătită să găzduiască arme nucleare ale NATO
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Este lege pentru cei care care nu stau la ADRESA DIN BULETIN. Decizia este deja...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Cum să alegi parfumurile pentru orice preferință?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Angajații din toată lumea sunt în pericol din cauza schimbărilor climatice