VIDEO Adrian Năstase: „Anul viitor vom urmări o chestiune absolut inevitabilă – rescrierea convențiilor privind refugiații și reglementări noi privind dreptul de azil”

Publicat: 19/12/2022, 23:14

Problema migrației, motivul principal evocat de Austria pentru blocarea aderării României la spațiul Schengen este una reală și este una de care Europa s-a cam săturat, spune fostul premier al României, Adrian Năstase, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Întrebat de ce nu am intrat acum în 2022 în spațiul Schengen, Adrian Năstase spune: „Eu cred au fost cel puțin 3 categorii de cauze. O cauză legată de un fenomen mai general în Europa, fenomenul migrației. Occidentalii au obosit se ocupe de problemele astea și de valurile succesive de migranți. Au fost unele care au fost acceptate atâta vreme cât era nevoie de forță de muncă. În Germania au venit turcii, după aceea în Franța magrebienii, în nord au venit într-o vreme romi, nu neapărat muncească.

Deci s-au întâmplat toate lucrurile astea. În momentul în care unele dintre țări care au intervenit în diferite conflicte prin diferite zone și-au luat jucăriile la un moment dat și au plecat acasă. Și au început vină afganii, au început vină sirieni, turcii n-au mai vrut sau n-au mai putut fie neapărat un filtru foarte serios și au început o afluire spre spre zonele centrale ale Europei. Deci problema este reală”, a declarat Adrian Năstase.

Fostul premier a precizat că cel mai probabil în 2023 se va pune problema rescrierii convențiilor privind refugiații și reglementări noi privind dreptul de azil.

„Spuneam ăsta e una dintre probleme și probabil anul viitor vom urmări o chestiune pe care, absolut inevitabilă, rescrierea convențiilor privind refugiații și reglementări noi privind dreptul de azil”, a afirmat el.

De asemenea, el afirmă că ceea ce face acum Austria cu România au făcut-o în trecut și alte țări europene, adică au pus în sarcina noastră probleme cu care acele țări se confruntau dar care nu erau generate de România sau cele invocate erau net inferioare problemelor cu care se confruntau în realitate.

„2. problema Austriei. Austria, fără îndoială, are un guvern oarecum instabil, are o anumită orientare, cu anumite probleme, cu alegeri care urmează și ei practic au vrut scoată România la tablă ca țap ispășitor pentru ceea ce se întâmplă în Austria.

Dar lucrul ăsta l-au făcut francezii spre exemplu, la un moment dat. În cartea lui publicată înainte fie ales președinte, Sarkozy povestește vizita pe care a făcut-o la București la invitația mea, era ministru de interne, pentru a rezolva problema așa-ziși lor copii cerșetori. Și chiar erau. Dar erau câteva sute de copii de cerșetori romi, în principal la Paris.

Eu i-am spus domnului ministru atunci: „Problema dumneavoastră e este cu cele câteva milioane de magrebieni, nu cu câteva sute de romi, dar dacă vreți, sigur am înțeles. Ne puneți la tablă în scop pedagogic, îi arătați pe ei în ziare, erau tot timpul, veniți la București și găsim o soluție.

L-am invitat la București, am semnat un document, am început trimit ofițer de legătură de la Ministerul de Interne și problema a dispărut, iar Sarkozy, în cartea sa vorbește despre vizita lui la București, unde l-a întâlnit pe „strălucitul prim-ministrul român Adrian Năstase”, a declarat el.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
”Fratele” multi-milionar al Prodancei s-a sinucis la Dubai! El a avut în trecut inclusiv o...
FOTO. Cât de frumoasă e fiica lui Ion Țiriac! Moștenitoarea imperiului l-a impresionat cu apariția...
VIDEO „Lichidare în masă”: Rușii repetă greșeala de a-și aduna soldații în careu, ucrainenii trimit...
Răpusă de CANCER de pancreas! Durere fără margini
Momentul când agresorul se îndreaptă spre apartamentul prostituatei din Iaşi. Ionuţ a agaţat-o pe Raimonda...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Gabriela Cristea l-a prins în fapt! Tavi Clonda era cu fosta la mall + El...
Un român s-a trezit cu amendă pentru ROVINIETĂ dintr-un motiv bizar
Ce s-a întâmplat cu trupul lui Alexei Navalnîi, când a fost scos din închisoare?! Totul...
Rămân cu indexarea de 13,8%! Acești pensionari nu vor primi pensii mai mari după recalcularea...
Calendarul alegerilor din România în 2024. Locale cu Europarlamentare. PSD şi PNL - liste comune...
Cele 4 zodii pentru care astrele s-au aliniat și vor domina lumea! Nimeni nu le...
Ce ÎNSEAMNĂ când ți se OFILESC plantele în casă?
INTRĂ 250 DE LEI pe carduri! A venit anunțul cel mare pentru DOUĂ MILIOANE de...
Florin Ristei este istorie. Naomi Hedman, fosta lui parteneră, s-a afișat cu un alt bărbat
VIDEO | Daniela Crudu, apariție rară la televizior alături de sora ei. Cum arată acum...
BANCUL ZILEI. Rămas văduv, Bulă se recăsătorește cu sora nevestei lui decedate: Bulă, de ce...
Dieta care scade DRAMATIC riscul de apnee în somn