VIDEO | Adrian Oianu, despre Clotilde Armand: „E un personaj care ne consideră slugile ei. Ea trebuie să găsească o cale de colaborare cu Consiliul, să formeze o majoritate care să îi permită să implementeze politici”

Publicat: 21/09/2022, 23:07

Adrian Oianu, consilier local PNL, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Designerul a afirmat că primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, „a creat această ruptură extraordinară” între consilierii locali ai Primăriei, pe care îi consideră „slugile ei”. Invitatul lui Marius Tucă a precizat că atât Clotilde Armand, cât și viceprimarul Primăriei Sectorului 1, Oliver Păiuși, „n-au nici cea mai mică dorință de colaborare cu nimeni”.

„(n.r – Clotilde Armand) e un personaj care ne consideră slugile ei. Adică suntem Consiliul care trebuie facem numai ce zice ea, ăsta-i planul. Eu zic n-a avut noroc, putea aibă noroc dea peste niște consilieri care puteau accepte, dar nu văd pe niciunul de pe la noi. În general, oamenii nu mai vor să fie slugi. Eu, cel puțin, nici n-am avut acces la informații legate despre ea. Ni s-a prezentat acest candidat, într-un parteneriat cu USR, care e minunat și care va veni.

Ea a dat frumos în campanie, adică venea, se întâlnea cu noi, ne-a dat cartea, ne-a semnat-o, adică o atitudine extraordinar de diplomată și de-a dreptul cuceritoare. După care, a doua zi, după alegeri, când am intrat în funcție, s-a schimbat calimera, brusc. Din prima secundă a creat această ruptură extraordinară, în care a spus: ‘Eu sunt aici imaculată, iar voi toți sunteți murdari, nu pot să vorbesc cu voi’. După care, și USR-ul a început fie un pic așa, nici cu ei nu vorbește.

Le vedem fața, după doi ani am început să-i cunoastem și îi vedem și pe ei perplex, adică au momente în care spun: ‘Ce se întâmplă, doamna primar?’. Problema nu este doamna primar n-ar fi putut găsi o cale de colaborare care face parte din responsabilitățile ei – ea trebuie găsească o cale de colaborare cu Consiliul, formeze o majoritate care îi permită implementeze politici, dezvolte și facă administrație publică”, a afirmat Adrian Oianu.

Adrian Oianu a precizat că primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, nu are majoritatea în Consiliu, iar Primăria „nu funcționează”.

„Venea și îmi spunea înainte de Consiliu: ‘Gata, fiți atenți, doamna viceprimar de la voi are atribuții. Noi trebuie fim parteneri, hai votăm hotărârile astea de Consiliu, o facem parteneriat’. Votam hotărârea de Consiliu și du spunea: ‘Care parteneriat?’. Am votat la început, cu bună credință, după care venea Păiuși, viceprimarul, și spunea:

‘M-a trimis doamna primar spun totul e în regulă, noi doi trebuie fim așa și noi aici avem un parteneriat și e deschisă la orice dialog, dacă vrem vorbim, vedem cum facem ca aveți și voi reprezentare în aparatul administrativ, trebuie trecem proiectele asta’. Și noi spuneam: ‘A zis omul, hai să-l credem’. Am făcut de mai multe ori asta, n-a fost prima oară. Ne-a luat puțin până ne-am convins  e imposibil cu ei.

N-au nici cea mai mică dorință de colaborare cu nimeni – cu noi, în primul rând, pentru am senzația ne consideră principala competiție. Noi nu eram principala lor competiție, noi eram partenerii lor. Singurii prieteni sunt PMP-ul, care au stat lângă ei de la început și fac o mică majoritate. Și dacă noi, de exemplu, nu putem votăm în coerență cu PSD-ul, ei au majoritate cu PMP-ul”, a precizat Adrian Oianu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult