VIDEO | Adrian Oianu: „România are nevoie foarte mult să își promoveze, să-și respecte și să-și iubească identitatea. După Revoluție, schimbarea trebuia să fie majoră. Oamenilor, încet-încet, li s-a deformat mentalitatea”

Publicat: 22/09/2022, 01:07

Adrian Oianu, consilier local PNL, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Designerul a afirmat că în România este esențial să existe „o solidaritate când ne vedem împreună”, alături de o „fraternitate, care trebuie să se bazeze pe iubire”. Invitatul lui Marius Tucă este de părere că „dacă nu-ți iubești aproapele, în București, în țară, oriunde, n-ai cum să fii un edil”, pentru că „trebuie să ți se rupă inima când mergi pe stradă”.

„Eu cred România are nevoie foarte mult își promoveze, să-și respecte și să-și iubească identitatea. Asta înseamnă că, dacă ne iubim identitatea, ne iubim frații, ne iubim între noi, adică suntem apropiați. Există o solidaritate când ne vedem împreună – cum fac italienii, cum fac francezii – această fraternitate, care trebuie se bazeze pe iubire, nu prostii, vorbim patriotism d-ăsta de doi bani, în care învârtim steagul.

Nu vorbim despre regionalismul ăsta care s-a dezvoltat fantastic și acum uite ce face în Ungaria. Noi vorbim aici despre omenie, despre oameni uniți prin identitate. Oamenii ăștia uniți prin identitate probabil că, dacă s-ar fi dezvoltat acest concept în România și această mentalitate, nu mai ajungea doamna Clotilde primar la sector.

Hai lăsăm puțin de-o parte ideologii rigide și umblăm cu convingerile astea doar noi avem dreptate. Hai facem ceva pentru țara asta a noastră. Hai facem ceva pentru spațiul ăsta în care trăiesc oameni. Nu e despre țară sau pământ, neapărat, este despre oamenii care trăiesc aici. Dacă nu-ți iubești aproapele, în București, în țară, oriunde, n-ai cum fii un edil. Trebuie ți se rupă inima când mergi pe stradă”, a afirmat Adrian Oianu.

Adrian Oianu consideră monarhia a reprezentat „marea noastră ratare”, iar „oamenilor, încet-încet, li s-a deformat mentalitatea, pe un fond comunist”.

„Odată cu căderea comunismului, care bineînțeles, a avut rolul lui și ne-a afectat extraordinar – toată lumea spune: ‘Da, dar au fost și în alte țări la fel’. Da, dar nu a fost ca aici, n-a fost Ceaușescu care a construit societatea multilatră dezvoltată. Ceilalți au fost mai blânzi un pic în toate direcțiile. El a avut partea lui și aia ne-a afectat enorm.

Însă, după Revoluție, schimbarea trebuia fie majoră. Monarhia, regele – marea noastră ratare. Oamenilor, încet-încet, li s-a deformat mentalitatea, pe un fond comunist – dezinformare, spălare pe creier. Încet-încet, mentalitatea s-a deformat”, a precizat Adrian Oianu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult