VIDEO Alexandru Rafila, candidatul PSD la prezidențialele din 2024? Ministrul Sănătății: „Sunt 20 de ani de când PSD nu a mai dat un președinte al României. Cred că fiecare partid trebuie să aibă listele lui de candidați”

Publicat: 27/04/2022, 10:24
Actualizat: 27/04/2022, 10:29

Prof. Dr. Alexandru Rafila, actualul ministru al Sănătății și fost reprezentant al României la OMS, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție specială, transmisă live de Gândul. Acesta consideră că, dincolo de alianțe, PSD ar trebui să aibă listele lui de cantități și să meargă cu propriul candidat la alegerile prezindențiale din anul de grație 2024. Concluzia profesorului Rafila: „PSD este și va rămâne cea mai importantă forță politică în țară!”

„Marius Tucă: Ați accepta dacă ați fi propunerea de prim-ministru? Ați accepta această funcție? Se vorbește și despre faptul că ați putea fi candidatul PSD la președinția României în anul de grație 2024…

A. Rafila: Aș prefera să mă concentrez pentru partea de sănătății. Eu mă bucur dacă reușesc să fac treaba bine, dacă reușesc să am încrederea concetățenilor mei. M-aș bucura să fie un coleg care are șanse reale. În 2024 sunt 20 de ani de când PSD nu a mai dat un președinte al României și eu cred că merită încercat acest lucru. Vrem, nu vrem, PSD este și va rămâne cea  mai importantă forță politică în țară, iar un președinte social-democrat poate să ofere cadrul în care PSD să poată să aibă un mandat guvernamental întreg. Cele mai performante cicluri de creștere economică au  fost atunci când au existat premieri din partea PSD.

M. Tucă: Credeți în alinața PSD-PNL-UDMR?

A. Rafila: Alianță funcțională. Eu cred că fiecare partid trebuie să aibă listele lui de candidați. Nu cred că un partid mare, cum este PSD, ar putea să meargă cu un candidat comun la președinție, cel mult în situația în care candidatul vine din zona social-democratică. Altfel, nu cred că este stimulativ pentru membrii partidului.