VIDEO | Ana-Maria Păunescu: „Ideea „Festivalului Adrian Păunescu” a apărut când tata ar fi împlinit 70 de ani. Prima ediție a fost foarte bogată”

Publicat: 20/07/2023, 08:35

Ana-Maria Păunescu și Andrei Păunescu au fost invitații lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Urmașii lui Adrian Păunescu au vorbit despre festivalul dedicat tatălui lor denumit „Festivalul Adrian Păunescu”, care a ajuns la ediția a IX-a și care va avea un nou recital de excepție vineri, pe 21 iulie. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Întrebați la a câta ediție a ajuns „Festivalul Adrian Păunescu”, Ana-Maria Păunescu spune: 

„Am ajuns la ediția a IX-a. Ne-am oprit cu pandemia atunci și n-a mai fost festival. În rest, am făcut în fiecare an la Craiova, am încercat păstrăm formula cât se poate. Am pierdut în toți anii aceștia pe mulți, din păcate, mulți de la Cenaclul Flacăra și gândesc la Victor Socaciu, la Raul Cârstea. Suntem tot mai puțini și de asta cred e obligatoriu ne adunăm măcar o dată pe an la Craiova.

Începem vineri, pe 21 iulie. Am avut în fiecare an sprijinul Primăriei Craiova, al Consiliului Local și al Consiliului Județean. Avem sprijin pe toate părțile la Craiova și cred de aia ne și întoarcem acolo. Știi și tu cât de greu e faci ceva singur.

Și dacă vorbim de festival, eu, în calitate de organizator, trebuie spun  ideea festivalul a fost ideea ta (Marius Tucă n.red) în 2013, când tată ar fi împlinit 70 de ani. Ne-ai sunat și ne-ai spus trebuie faceți festival și noi ți-am răspuns „ce facem? Festival! cum?” și ne-ai spus „uite, eu duc la Craiova, vorbesc acolo primească, duceți vorbiți”. Așa s-a întâmplat la prima ediție, o ediție foarte bogată.

Era și Eugen Simion. El a fost atunci în juriul concursului de poezie, pentru festivalul avea două concursuri, „Concursul Internațional de Poezieși „Concursul Național de Muzică Folk”. Anul acesta am avut aproximativ 300 de concurenți la poezie, oameni de toate vârstele. La folk sunt în jur de 30 de înscriși. Concursul de muzică folk a mers întotdeauna un pic mai greu, pentru oamenii trebuie se și prezinte acolo ca concureze. La poezie – trimit poeziile și nu trebuie să vină la festivitate”, a spus Ana-Maria Păunescu.

Andrei Păunescu:Adrian Pănescu, din timpul vieții lui și vorbesc de ani în care un premiu însemna o diplomă, o strângere de mână și la revedere. De atunci spunea „domne, un artist, un creator ca fie respectat cu adevărat, primească recunoașterea pe diplomă, primească și ceva concret, bani sau ceva foarte palpabil”. Și în fiecare an, cu efortul Anei și efortul lui Carmen s-au găsit bani și nu puțini. Nu 3 lei, 5 lei cu care se premieze cei care câștigă. De aceea este și foarte motivant pentru oamenii care participă participe și câștige, odată pentru prestigiu și în al 2-lea rând și pentru sunt premii consistente.

Vineri seară va fi un recital la Teatrul Național extraordinar, vă spun. Edițiile anterioare ale festivalului m-au motivat atât de tare fac și altceva decât fac de obicei, fie spectacolul singur, fie cu grupul, iar anul trecut, când am văzut spectacolul „Alifantis-Mălăele”, sau în alți ani când am văzut alte combinații de elită, atunci mi-a fost clar că, intrând într-o legătură recent cu Dan Puric, spectacolul ăsta are o „legătură cosmică” și va fi devastator de frumos. Vor fi vorbe, vor fi fragmente de cânte, vor fi lucruri spontane”, spune Andrei Păunescu.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi:...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu mai ai viață privată, nu mai ai viață personală” Lidia Buble, despre obstacolele întâmpinate...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică