VIDEO | Bogdan Teodorescu, despre frumusețiile Siciliei: „E un Disneyland al arheologiei. A fost o surpriză a prețurilor mici, a restaurantelor extrem de bune. N-au nimic tradițional italian, au numai lucrurile lor”

Publicat: 14/07/2022, 01:18

Bogdan Teodorescu, analist politic, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Politologul a vorbit despre frumusețiile Siciliei, insula italiană pe care a vizitat-o pentru prima dată anul acesta, precizând, totodată, lucrurile care l-au impresionat cel mai mult la ea. Invitatul lui Marius Tucă a afirmat că Sicilia este „un Disneyland al arheologiei”, cu nenumărate obiective turistice, care merită vizitate.

„Sicilia este un o insulă care are șase situri UNESCO, independente unul de celălalt. Gândiți-vă România are șase situri UNESCO cu totul. În insula respectivă, ai șase situri UNESCO, independente unul de celălalt, uluitor de frumoase. Ai istorie, arheologie. În a treia masă pe care a mâncat-o în Sicilia, soția mea a văzut, peste umărul meu, ceva ciudat. Zice: ‘Domnne, aia mănâncă ceva ciudat’. Ce mânâncă ciudat? Păi mănâncă portocale cu ceapă. Întreb ce e aia și mi se zice că e salată siciliană. Am mâncat-o, de atunci, de vreo 11 ori. E halucinant de bună. Sicilia m-a surprins cu un lucru. Am fost prima dată în Sicilia, deci nu a mai fost până acum acolo. Am mâncat în Italia bucătărie siciliană.

Știi care e partea foarte interesantă? N-au nimic tradițional italian, au numai lucrurile lor. Te uiți la meniu, rareori mai vezi o carbonara. În principiu, totul este sicilian. Și când te duci la masă, majoritatea restaurantelor au o listă de 3-4 raguuri de pește, deci înseamnă pește tocat, cu un sos, în principiu alb, sos de vin. Am mâncat și raguu însos de roșii, am mâncat sos de raguu de caracatiță, cu sos de roșii”, a afirmat Bogdan Teodorescu.

Bogdan Teodorescu a precizat că a fost surprins să descopere că Sicilia are prețuri mici și restaurante extrem de bune, iar lumea este dornică să-i întâmpine pe turiștii care vin să viziteze zona.

„Lumea e relaxată, dornică de turiști, acceptă orice banii îi pui în buzunar, fiindcă au nevoie. Încă o surpriză: prețuri mici, exceptând Taurmina, care este un loc exagerat de scump, după gustul meu, foarte frumos, cu multe lucruri de văzut, dar scump. Tot restul Siciliei a fost o surpriză a prețurilor mici, a restaurantelor extrem de bune. În 19 zile cât am stat în Sicilia, n-am mâncat niciodată carne. Am mâncat numai pește, fructe de mare. Am gustat sandvișul cu splină, din curiozitate. În rest, n-am mâncat carne. Pește, fructe de pește și paste simple, cu roșii, și salate – extrem de frumos.

Acum, mai e un aspect: dacă există o oarecare pasiune pentru arheologie, acela e un Disneyland al arheologiei, ai tot ce vrei. Ai cele mai frumoase temple dorice din lume. Templele de la Agrigento, Segesta și Selinunte sunt extraordinar de frumoase și foarte bine conservate. În fiecare din cazuri, ai un templu aproape întreg, te plimbi printr-un templu grecesc prin mijlocul ei, făcut la 600 î. Hr. Vorbim de construcția de acum 3.000 de ani, stă în picioare, te plimbi în interiorul ei”, a precizat Bogdan Teodorescu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului