VIDEO Bogdan Teodorescu: „Europa de est a devenit un bloc unitar și „s-a obrăznicit” sub tutela americanilor și al britanicilor. A început să ridice vocea la Europa de vest”

Publicat: 16/06/2022, 22:51

Europa de est a început să fie din ce în ce mai vocală în fața Europei de vest, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum. De asemenea, estul se bucură și de „spatele” Statelor Unite și ale Marii Britanii, spune analistul politic Bogdan Teodorescu, invitata lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„S-a întâmplat un lucru care nu era previzibil acum cinci luni. Europa de est „s-a obrăznicit”. Sub conducerea Poloniei pe axă cu Ucraina și cu tutelajul american Europa de est ridică vocea la Europa de vest.

Replici cum au venit dinspre Varșovia, Praga sau baltici împotriva Berlinului sau Parisului nu s-au auzit niciodată. Frazele acelea dure, acuzele împotriva lui Macron sau Scholtz nu s-au auzit niciodată”, a declarat Bogdan Teodorescu.

Analistul politic spune că în momentul de față Europa de est a devenit un bloc solid care are alături două super puteri, iar Europa de vest se vede confruntată pentru prima dată în istorie.

„Europa de est a devenit pentru prima dată un bloc unitar care are în spate o super putere – Statele Unite și care are alături o altă mare putere – Marea Britanie.

În momentul de față, Europa vestică se trezește confruntată în premieră de o Europă estică cvasi-unită din care este scos elementul ungar, care e contestatara Europei, dar în altă parte”, a spus Teodorescu.

De asemenea și România s-a raliat blocului estic și a criticat inițiativa lui Macron cu privire la modificarea tratatelor.

„Iohannis a contestat ideea lui Macron de rescriere a tratatelor. Nu e la fel de vocal, dar la momentul cheie a zis „nu”. România s-a raliat țărilor care au blocat inițiativa lui Macron. România intră într-o formă mai lentă, dar și România este tot în această zonă a unei Europe de est critică, a unei Europe de est cu personalitate și număr. Dacă numărăm țările estice – nu sunt foarte puține. Din nord până în sud e o „salbă” de țări, care toate unite la un loc și vorbim de niște valori europene în ceea ce privește subiectul Ucrainei își capătă voce și valență”, a spus el.

Analistul spune că în acest moment o pace rapidă între Rusia și Ucraina ar fi mai de interes pentru Europa de vest pentru a estompa vocea  estului.

„Este un proiect european la care vestul nu se aștepta și pe care nu și-l dorește foarte tare. Iată un alt motiv pentru care o pace rapidă ar fi utilă, fiind că Europa de est ar putea fi pusă din nou la locul „hărăzit””, a declarat analistul.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Schimbare majoră pentru pensionarii din România. Ce pregătesc guvernanții în privința vârstei de pensionare
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
FOTO Elon Musk îl ironizează pe Volodimir Zelenski printr-un meme. Kievul reacționează: „Era băgat în...
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Cât vom plăti impozit pe un apartament de 2 camere în 2024. Este cea mai...
Medicamente ce te transformă în PIETON dacă ești prins la volan
EXCLUSIV: Mărturia dureroasă a tatălui Laurei, DJ Lalla, la o zi după înmormântare: "Fata mea...
Mărire de până la 30%! Care sunt cele trei scenarii pentru creșterea pensiilor de la...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Bănuind că în casa ei se petrec lucruri bizare, Victoria a instalat o cameră de...
Au crezut că AU SALVAT un câine neajutorat de pe stradă, dar au aflat la...
Ora de iarnă 2023. Nu uitați să dați ceasurile înapoi! Când se schimbă ora
Crima de la Mangalia. Cum a ajuns ucigașă Loredana Atănăsoaie
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Bulă la service: Am venit pentru o verificare la roată. Nevastă-mea spune că...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse