VIDEO | Bogdan Teodorescu: „În momentul de față lui Zelenski îi este foarte greu să cedeze teritorii din Ucraina ca să facă pace cu Rusia”

Publicat: 16/06/2022, 23:16
Actualizat: 16/06/2022, 23:29

În momentul de față, la peste patru luni de război, lui Volodimir Zelenski îi este foarte greu să mai cedeze teritorii în favoarea Rusiei. De asemenea, rezistența ucraineană a permis țărilor europene să se repoziționeze și să își fortifice granițele în ipoteză unui posibil viitor conflict militar, spune analistul politic Bogdan Teodorescu, invitata lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Dacă Zelenski cere cedarea de teritorii, întrebarea este „dar de ce ne-ai pus să murim? de ce nu le-ai cedat din prima?.. și eram în viață și cu țara întreagă”. Faptul că el a chemat ucrainenii la rezistență, lucru extrem de important pentru echilibrul democrațiilor noastre și asta trebuie să înțelegem fiind că Rusia a ieșit slăbită si fără anvergura pe care putea să o aibă dacă obținea din nou așa.. bătând din palme „m-am dus acolo – am obținut Crimeea, am bătut din palme și am obținut jumătate de Ucraina… pai mâine Moldova, poimâine Georgia.. răspoimâine „hai și cu țările NATO””, a declarat Bogdan Teodorescu.

Totodată, rezistența de fier a ucrainenilor a făcut ca mitul armatei invincibile a Rusiei  să capete o imagine negativă prin prisma pierderilor enorme pe care le suferă pe câmpul de luptă în fața unei armate mai slab echipate și cu mai puțin militari.

„Rezistența ucraineană a făcut ca Rusia să capete imaginea negativă pe care o are, să aibă pierderile pe care le are, să aibă consecințele economice pe care le are. Că rușii folosesc o propagandă spectaculoasă și că au surmontat un pic această imagine e meritul lor.

Dând la o parte acest lucru, rezistența ucraineană care a permis conservarea, până în momentul de față a existenței națională a acelei țări și ne-a permis și nouă un anumit respiro, o capacitate de a ne fortifica și de a ne întări și de a aborda altfel viitoare ipotetice conflicte, a presupus pierderi mari de vieți omenești”, a declarat el.

„În momentul de față lui Zelenski îi este foarte greu să spună „bine oameni buni- am murit..hai gata facem pace.. le dăm ce au ocupat și ne vedem de viață”. E foarte greu să facă acest lucru. E fără ieșire”, a subliniat analistul Bogdan Teodorescu.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.