VIDEO | Bogdan Teodorescu: „Nouă nu ne este clar ce ne așteaptă în această iarnă din punct de vedere al facturilor și al aprovizionării. N-am nevoie de lecțiile vestimentare ale domnului ministru al Energiei”

Publicat: 05/10/2022, 00:08

Bogdan Teodorescu, analist politic, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Politologul a afirmat că omul politic are o incapacitate „de a înțelege, în mod real, fricile, frustrările, nervii cetățenilor pe care domnia sa îi guvernează”. În acest context, invitatul lui Marius Tucă este de părere că politicienii „spun niște lucruri care, de fapt, fac rău relației dintre Guvern și cetățeni”.

„Ne întoarcem la vechea discuție pe care o avem, a incapacității omului politic de a înțelege, în mod real, fricile, frustrările, nervii cetățenilor pe care domnia sa îi guvernează.

Și din cauza aceasta, de foarte multe ori, atât în România cât și peste hotare – am văzut-o pe doamna von der Leyen cu ieșiri la fel de inspirate – spun niște lucruri care, de fapt, fac rău relației dintre Guvern și cetățeni și fac rău imaginii acelui domn ministru.

Rolul domniei sale nu e să ne învețe cum să ne îmbrăcăm. Rolul domniei sale este să facă în așa fel  – cât este omenește posibil – ca cetățenii care îl țin în acea funcție să aibă parte de un confort. N-am nevoie de lecțiile vestimentare ale domnului ministru al Energiei”, a afirmat Bogdan Teodorescu.

Bogdan Teodorescu a precizat că, în acest moment, România nu și-a rezolvat problema energetică și că „nu ne este clar ce ne așteaptă în această iarnă din punct de vedere al facturilor și din punct de vedere al aprovizionării”.

„Mă uit stupefiat la faptul că, în continuare, noi nu ne-am rezolvat problema energetică. Nu vorbesc despre realitățile din depozite – s-ar putea să fie ok, realitățile din aprovizionare – s-ar putea să reușim să suportăm această iarnă, să avem tot ce ne trebuie ca să trecem prin iarnă într-o formă normală și la nivelul cunoașterii a ceea ce ne așteaptă.

Nouă nu ne este clar ce ne așteaptă în această iarnă din punct de vedere al facturilor și din punct de vedere al aprovizionării. Nu știm aceste lucruri. Mi-e teamă că oamenii nu comunică nu fiindcă sunt proști comunicatori, ci fiindcă s-ar putea ca nici ei să nu știe cu exactitate, de fapt, unde ne aflăm”, a menționat Bogdan Teodorescu.

Analistul politic consideră că rolul ministrului Energiei, Virgil Popescu, „nu e să ne învețe cum să ne îmbrăcăm”, ci „să asigure, pe cât este posibil, în condițiile date, un anumit tip de confort”.

„Pe tot acest ansamblu de lucruri nerezolvate care presează în fiecare zi cetățeanul, soluția pe care o găsește ministrul Energiei – domnia sa, în condițiile astea, ar trebui să se abțină să vină cu asemenea povești, care fie că sunt ironice, fie că sunt sincere, nu fac decât rău.

Rolul domniei sale nu e să ne învețe cum să ne îmbrăcăm. Rolul domniei sale să asigure, pe cât este posibil, în condițiile date, un anumit tip de confort, ori să vină să spună: ‘fraților, e groasă, eu vă asigur 18 grade în casă, dumneavoastră stați îmbrăcați cum vreți lui.

Nu-i treaba mea să vă spun să stați în blugi. Atâta pot să dau anul ăsta, fiindcă e groasă, avem război’. Asta este, de fapt, problema pe care cetățeanul-ministru din România o are foarte greu asamblat”, a precizat Bogdan Teodorescu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, s-a alăturat echipei Gândul, în mai 2022, unde tratează subiecte de actualitate, în calitateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase