VIDEO | Bogdan Teodorescu: „Tot mai multe state chiar ajută Ucraina să învingă Rusia pentru a stinge acest focar de instabilitate. Ce m-a uluit este reacția promptă a Serbiei, țară tradițională, alăturată Rusiei”

Publicat: 05/10/2022, 02:22

Bogdan Teodorescu, analist politic, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Politologul a afirmat că cele două precedente pe care rușii încearcă să ni le impună „înseamnă o aruncare în aer a stabilității mondiale”. Invitatul lui Marius Tucă a precizat că președintele Vladimir Putin „a început să fie busculat de oamenii din jurul lui”, ceea ce l-a uluit fiind „reacția promptă a Serbiei, țară tradițională, alăturată Rusiei”.

„Am senzația că deja tot mai multe state chiar ajută Ucraina să învingă Rusia pentru a stinge acest focar de instabilitate, focarul nefiind lupta ruso-ucraineană, ci cele două precedente pe care rușii încearcă să ni le impună.

Dreptul unei națiuni mai mari sau unei tracțiuni de a ataca frontierele altei națiuni pe principiul ‘acolo a fost teritoriul meu’ și doi – dreptul unei minorități naționale de a se autodetermina prin ieșire teritorială din patria din care fac parte.

Ori aceste două lucruri, care în acest moment se creează ca precedent, înseamnă o aruncare în aer a stabilității mondiale și introducerea noastră într-o epocă a conflictelor pe care nici măcar n-avem cum s-o imaginăm”, a afirmat Bogdan Teodorescu.

Întrebat cum i s-a părut reacția Occidentului, a NATO și a Statelor Unite în momentul în care Rusia a anunțat anexarea celor patru regiuni ucrainene, Bogdan Teodorescu a precizat că i s-a părut „destul de solidă”.

„Față de alte dăți, când poate erau în dezordine, mi s-a părut foarte solidă. Ce m-a uluit este reacția promptă a Serbiei, țară tradițională, alăturată Rusiei, reacția Turciei, țară care până acum a tot a încercat să explice că ei negociază cu Putin. Au zis ‘nu’ până la referendum și ‘trebuie să vă retrageți cu totul de acolo. Adică e în regulă, Putin e un băiat interesant.

Nu trebuie să-l facem victimă, nu trebuie să-l fugărim, dar el trebuie să plece cu totul și din Crimeea’, ei lansând inclusiv ideea: ‘prietene, Crimeea a fost și a noastră’. Ceea ce e real, a fost și a unor popoare turcice, nu neapărat a Turciei. Deci această relativizare a comunicării ruse a venit din părți neașteptate.

Faptul că Statele Unite sau Occidentul l-au busculat pe Putin – da, ok – dar a început să fie busculat de oamenii din jurul lui. Gândiți-vă că Modi al Indiei a vorbit de integritatea teritorială a Ucrainei, adică noi deja vorbim de oameni care până nu de mult erau destul de apropiați de Putin”, a menționat Bogdan Teodorescu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun