VIDEO | Bogdan Teodorescu: „Trump continuă să facă ceea ce americanii nu fac. A spart bariera corectitudinii politice și a spus lucruri pe care americanii și le doreau să le audă, dar nu le auzeau”

Publicat: 07/09/2022, 01:22

Bogdan Teodorescu, analist politic, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Politologul a vorbit despre situația actuală a politicii din Statele Unite, precizând că „America și-a început campania electorală pentru alegerile midterm din noiembrie”. Invitatul lui Marius Tucă a precizat că mulți „candidați la midterm încep să nu se mai afișeze cu Trump”, lucru care generează „un balans electoral”.

America și-a început campania electorală pentru alegerile midterm din noiembrie. Republicanii deja au câștigat două posturi de guvernator, neașteptat, se află în discuții pe tema avorturilor, în mod esențial. Pachetele de legi pe care le-a trecut Biden prin Congres au fost bine-primite de cetățeni, sunt considerate un triumf al acestuia. Investigația la adresa lui Trump, pe de-o parte, au stârnit furia unor cetățeni republicani, dar pe de altă parte, au început ridice dubii în zona neutră a populației.

Candidați la midterm încep nu se mai afișeze cu Trump. Din contră, nu-l mai invită în traseele electorale, fiindcă, în acest moment, până nu-și clarifică problemele pe care le are, ar putea fie un balans electoral, mai ales în swing states, acele state în care lucrurile sunt foarte echilibrate. Reprezentanții republicani fac un pas în spate și atacă, preferă atace administrația Biden pe temele lor clasice, în primul rând, economie, decât se afișeze cu Trump.

Pe de altă parte, democrații au această gură de oxigen dată de decizia Înaltei Curți, referitoare la tema voturilor. Am văzut acea declarația a guvernatorului republican al Texasului, care spunea victimele violului nu au voie facă avort, dar dacă doresc, pot ia pastila de a doua zi. Este un mesaj de o insensibilitate care, evident, ajută foarte tare comunicarea democrată, care l-a luat în brațe și îl prezintă peste tot – acel om este unul dintre liderii importanți ai sudului Americii pentru republicani”, a afirmat Bogdan Teodorescu.

Bogdan Teodorescu a precizat că, în acest moment, situația este una favorabilă pentru democrați, deoarece există două puncte care zguduie America și în care republicanii sunt cu spatele un pic la zid”.

„Al doilea lucru pe care democrații îl joacă foarte tare este controlul armamentelor. Deci avem cele două puncte care zguduie America și în care republicanii sunt cu spatele un pic la zid, ceea ce a făcut ca temele delicate de discuție fie balansate.

Până în momentul de față, democrații aveau totul în brațe: inflație, prostul control al Covid-ului, până acum, problemele sociale în America, scăderea puterii de cumpărare, incapacitatea de a controla imigrația – toate aceste lucruri care erau teme majore. În acest moment, balanța s-a raportat, fiindcă, totuși, tema avortului interesează extrem de multă lume din America, mai ales din publicul tânăr, care nu era neapărat republican, dar poate nu venea la vot.

În momentul de față, democrații chiar fac o super campanie pe ideea ‘dacă ne puneți în funcție, noi vom bloca această lege’. Fiindcă la nivel federal s-a considerat avortul nu mai este interzis, și e decizia fiecărui fiecărui stat și atunci contează cine conduce statul respectiv, pe acest subiect”, a precizat Bogdan Teodorescu.

Analistul politic a vorbit și despre posibilitatea ca Donald Trump să fie candidatul republicanilor la președinția Statelor Unite.

„Există ipoteza trimiterii guvernatorului de Florida, Ron DeSantis, care este un republican mai de centru, mai puțin moderat. Trump, însă, are admiratorii săi, fiindcă, de fapt, Trump continuă facă ceea ce americanii nu fac. Ce a făcut Trump, de-a lungul timpului? A spus lucruri care nu se spun, este un lucru minunat în comunicare – un președinte atipic, care a spart bariera corectitudinii politice și a spus lucruri pe care americanii și le doreau le audă, dar nu le auzeau fiindcă nu era corect politic le spună.

El a spus o groază de lucruri incorecte politice, dar a obținut voturi. Discursul lui Biden, care a fost șocant pentru foarte multă lume – atacurile de la Make America Great Again și la echipa din jurul lui Trump, cu cuvinte foarte dure, este o tentativă, din nou, de a sparge bariera corectitudinii politice, platitudinii comunicării și tiparelor comunicaționale.

În America, totul se petrece cu foarte multă cercetare sociologică, deci este foarte posibil ca strategii Partidului Democrat fi constatat un anumit tip de eliberare a unui electorat, care dorește cuvinte tari, și Biden să se fi îndreptat către acel electorat”, a declarat Bogdan Teodorescu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun