VIDEO Câciu, despre o eventuală criză energetică în România: „Nu avem nicio problemă din perspectiva asigurării cu energie”

Publicat: 23/08/2022, 22:59

România nu are nicio problemă din perspectiva asigurării cu energie electrică și nici nu vom ajunge în situația Germaniei unde la iarnă instituțiile publice, dar și unele locuințe vor avea un maximum de 19 grade Celsius, spune ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat dacă românii vor ajunge în situația de a reduce temperatura în case la 19 grade Celsius așa cum se recomandă prin Europa sau dacă vor exista probleme majore cu aprovizionarea cu energie, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu a declarat: „Nu știu care vor fi elementele de de comunicare pe care le va folosi Ministerul Energiei, dar din perspectiva asigurării cu energie, eu cred România nu are nicio problemă.

Unii o fac pentru nu au energie. Noi ar trebui o facem pentru începem nu ne mai permitem energia. Dar nici într-un stil de genul acesta cazon.. nu știu, nu mi se pare chiar productiv vii la noi cu un mesaj cum este în Germania.

Educația asta cu privire la consumul energetic nu o faci peste noapte și nu face decât irite, dar evident, poți ai o serie de mesaje de cumpătare, le zicem nu mai facem risipă. Dar ajungi spui și câte grade stai în casă..”, spune ministrul Finanțelor.

Germania reduce temperatura din clădirile publice la 19 grade Celsius

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a anunţat vineri noi reglementări pentru a se economisi energie, pe fondul temerilor legate de o penurie de carburanţi ca urmare a disputei cu Rusia din cauza războiului din Ucraina.

Clădirile publice vor putea fi încălzite doar la o temperatură de maximum 19 grade Celsius, clădirile şi monumentele nu vor mai fi iluminate noaptea şi panourile publicitare nu vor fi iluminate, a declarat ministrul Habeck pentru ziarul Sueddeutsche Zeitung.

„Clădirile publice, cu excepţia spitalelor şi a instituţiilor sociale, desigur, ar trebui să fie încălzite la 19 grade Celsius”, a mai spus Robert Habeck.

Cel mai mare proprietar de imobiliare din Germania și-a avertizat chiriașii că, în toamnă, nu vor putea să își încălzească locuințele mai mult de 17 grade pe timpul nopții, între orele 23 și 6. Compania Vonovia a anunțat joi printr-un comunicat că această decizie are drept scop economisirea de energie și gaze.

Care este temperatura ideală în casă

În timpul iernii, temperatura ideală în casă este de  21°C, pe când vara, unele persoane preferă să-și păstreze camerele mai reci, la aproximativ 20°C.

Totuși, dacă dormitoarele sunt la ultimul etaj pe partea unde bate soarele și ai un singur termostat care reglează căldura întregului spațiu de locuit, probabil vei dori să menții un nivel mai scăzut, în jurul valorilor de 18-20, pentru a nu încălzi excesiv în acele camere.

Este valabil și dacă device-ul este situat în camera cea mai călduroasă, ceea ce înseamnă că locuitorii acesteia vor trebui să suporte, pentru binele celorlalți, câteva grade în plus.

Temperaturile ideale pentru fiecare cameră:

  • Living: 20-22°C
  • Dormitor: 16-19°C
  • Bucătărie: 18-20°C
  • Baie: 22-24°C
  • Hol: 15-18°C
  • Cămară: 15-18°C
  • Bibliotecă: 20-22°C.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului