VIDEO | Carol Ionescu, despre povara de a fi copilul unor mari actori: „Nu mi-a fost mai greu, pentru că nu m-am preocupat de numele lor. Am învățat multe lucruri pe care le-am moștenit fără să-mi dau seama”

Publicat: 07/07/2022, 01:44

Magda Catone și Carol Ionescu, fiul actriței și al regretatului Șerban Ionescu, au fost invitații lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Tânărul actor a precizat că nu simte povara de a fi copilul celor doi actori consacrați din România, fiind de părere că orice artist care își urmărește visul va deveni unic, în mod inevitabil. Carol Ionescu a precizat că se uită cu admirație la spectacolele în care părinții lui au jucat și consideră că a moștenit foarte multe lucruri de la ei.

„Nu mi-a fost mai greu, pentru nu m-am preocupat de numele lor. Am citit undeva sau am auzit undeva orice ai face ca copil – și îmi permit această cacofonie – oricum te vei asocia, într-un fel, cu părinții tăi, ori vrei să te deosebești de ei sau faci ca ei, le semeni. Deci asta este inevitabil. Dar cred cu tărie un artist, orice artist, actor, regizor, cântăreț, orice, dacă își vede de treaba lui și caută spună ceva propriu, cu adresabilitate precisă, va deveni, inevitabil, unic și el. Eu acum bucur de asta cu numele, și Catone, și Ionescu, și Șerban, și Magda, dar nu am simțit povara și nici nu o s-o simt”, a afirmat Carol Ionescu.

Carol Ionescu a afirmat că a văzut toată filmografia părinților săi și a fost plăcut surprins să-i descopere pe aceștia din perspectiva de actori.

„Deosebesc aceste persoane între tata, actorul și omul, că am apucat cunosc puțin și omul și asta era foarte interesant – omul pe care-l știe majoritatea lumii – și, acum, ajungând am o conștiință prezentă față de meseria pe care o practic, îmi place foarte mult gândesc, să-mi amintesc de interpretări sau roluri sau spectacole în care i-am văzut pe ai mei și am avut și o surpriză. Am văzut toată filmografia și a lui și a mamei și mi-a plăcut foarte mult, foarte multe filme și am învățat multe lucruri pe care le-am moștenit fără să-mi dau seama. Nu am căutat, nu mi-am notat învăț, că meseria asta se întâmplă, se fură.

Dar a fost foarte frumos să-i văd spectacolul ‘Un bărbat și mai multe femei’, pe care îl joacă de foarte mult timp cu Claudiu Bleonț, și l-am văzut, cred, acum cinci ani. Trebuia merg la concert la Roger Waters și n-am mai găsit bilet și am zis că ‘hai să duc la spectacol ăsta, ce să fac’, deja cu o conștiință de judecată cu care mergeam la spectacol – îmi plăcea, nu îmi plăcea, emiteam judecăți într-una. Și am văzut spectacolul și am fost foarte plăcut impresionat, pentru mama, până în punctul ăla, era doar mama”, a precizat Carol Ionescu.

Carol Ionescu a precizat că, în acest punct al vieții sale, nu îl tentează o carieră de regizor, dorindu-și să rămână în continuare actor sau să ajungă producător.

„Am pornit un demers, împreună cu un prieten și un coleg, Andrei Redinciuc, facem filme – și el, actor la bază, acum regizor – și ne-am deschis o casă de producție și căutăm iarăși sponsorizări ne facem film. El regizor, eu actor, scenarist. Am produs până acum, dar chilipiruri. Eu vreau rămân actor și, dacă se poate, producător. Adică m-am jucat cu asta și e foarte interesant vezi cum din poziția de actor ești în mijlocul lucrurilor, ești pe scenă sau în fața camerei”, a menționat Carol Ionescu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult