VIDEO | Cornel Nistorescu: „Propunerile lor din „Legea Educației” sunt niște aberații scoase din burtă de niște oameni care nu se pricep. Nu poți salva învățământul cu oameni demotivați”

Publicat: 19/07/2022, 21:56
Actualizat: 19/07/2022, 22:02

Propunerile de schimbare din Legea Educației sunt niște aberații, problema reală este că profesorul din România este demotivat, disprețuit și neplătit corespunzător, spune jurnalistul Cornel Nistorescu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Propunerile lor din Legea Educației sunt niște aberații, niște non-sensuri, niște lucruri scoase din burtă de niște oameni care nu se pricep.

Eu pot să observ că Mircea Miclea spune, că Ștefan Vlaston spune, că Andrei Marga spune că este o aberație, o prostie, e superficial, stupid”, a declarat Nistorescu.

Jurnalistul Nistorescu critică propunerile din Legea Educației și spune că nu materiile sunt cea mai mare problemă, ci condiția precară în care se află dascălul român.

„Dăm peste cap tot sistemul de educație din România care și așa e prost, crezând că dacă schimbăm trei materii și avem șapte materii într-o singură oră…NU! problema de fond este dascălul român. Condiția dascălului în România care este depreciat, disprețuit, neplătit.

În România, țăranii, muncitorii și profesorii au cea mai proastă condiție materială, duc cea mai grea viață. Unii se mai descurcă cu meditațiile, dar câți dau meditații – matematică, fizică … 2-3 domenii”, spune jurnalistul.

Nistorescu spune că este imposibil să salvezi școala românească dacă profesorii sunt demotivați.

„Nu poți să salvezi învățământul cu oameni care nu mai sunt motivați în profesia lor, care se simt disprețuiți, ignorați. Dascălul român de la țară și până la liceele în perioada interbelică erau persoane care aveau o viață onorabilă”, a subliniat Cornel Nistorescu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase