VIDEO | Cornel Nistorescu: „Schengen, lovitura pentru care nu eram pregătiți. Bode nu a înțeles când Austria a spus clar că se opune”

Publicat: 13/12/2022, 21:52
Actualizat: 13/12/2022, 22:06

Eșecul aderării României la spațiul Schengen a fost o lovitură pentru care clasa politică din țara noastră nu a fost pregătită. Ministrul Bode nu a înțeles ce când Austria i-a spus clar încă din 23 noiembrie că se va opune, spune jurnalistul și analistul politic Cornel Nistorescu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Schengen este lovitură pentru care nu eram pregătiți. Ne-am amăgit, ne-au amăgit și cei din jurul nostru, cei din Uniunea Europeană ne-au amăgit, conducătorii noștri de țară și s-a produs un șoc”, a declarat analistul politic Cornel Nistorescu.

Întrebat de ce politicul a creat acest orizont de așteptare, jurnalistul Cornel Nistorescu a răspuns: „Ca să se mândrească cu isprava lor, pregătind o mare lovitură politică, ei urmând câștige probabil alegerile pe încă 20 de ani sau ceva de genul ăsta. Dar eu nu cred”.

Nistorescu este convins de faptul că ministrul de interne Lucian Bode nu a înțeles nimic din ceea ce i-a transmis omologul sau din Austria încă din data de 23 octombrie. Acest lucru rezultă din răspunsul pe care ministrul austriac l-a trimis ministrului Bode.

Austria a spus că se opune. Bode nu a înțeles

„Eu îndoiesc foarte serios de faptul Lucian Bode, de exemplu, a înțeles ce a vorbit cu cancelarul Nehammer. După expresia lui, după felul în care se poartă asta cred. Dar ca să-ți arăt aici că mi-a atras atenție scrisoarea pe care i-a adresat-o el așa.

El( Lucian Bode n.red) n-a înțeles ce a vorbit. Pe Iohannis nu-l pot bănui el n-a înțeles, el n-a vrut spună, e altă poveste. Alt capitol de comportament care ține de de subconștient mai degrabă.

Bode zice scrisoarea pe care sunt convins n-a scris-o el. Facem pariu pe test. Pun la bătaie ce vrei că după 3 rânduri, îl doare în mâna și scapă în în agramatisme. Și nu poate construi lingvistic și mental un asemenea demers, un asemenea discurs. Dar stai spun ce-i scrie ministrului de interne:

„Vă scriu însă din din păcate, pentru a-mi explica profunda indignare față de votul dumneavoastră din Consiliu JAI privind spațiul Schengen(…) Asta după ce pe 23 noiembrie la Viena, în prezența colegilor noștri, îmi  dădeați asigurări sunteți un prieten al României, iar poziția dumneavoastră nu este împotriva României, ci împotriva unui sistem nefuncțional care nu trebuie extins în niciun stat”.

Eu înțeleg din asta, ministru de interne austriac i-a spus e împotrivă. Deci el n-a înțeles ce i-a spus ăla. El (Bode n.red) n-a priceput că i-a spus de atunci n-o să ne susțină. Acest lucru rezultă din scrisoarea pe care a trimis-o ministrului de interne al Austriei. Deci nu a înțeles!”, a precizat jurnalistul.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee