VIDEO Cornel Nistorescu: „Scorniceștiul este tot mai prăfuit. Mă așteptam să văd mai mulți nostalgici după Ceaușescu și nu era nimeni”

Publicat: 27/09/2022, 23:48

Scornicești, orașul natal a lui Nicolae Ceaușescu este acum o „comună prăfuită” și uitată chiar și de ultimii „adepți” ai regimului comunist, spune jurnalistul Cornel Nistorescu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat ce a găsit în Scornicești, orașul în care s-a născut Nicolae Ceaușescu, jurnalistul Cornel Nistorescu spune: „E din ce în ce mai prăfuit orașul. Ok, e o comună care se întoarce și face un pas înapoi”, a declarat Cornel Nistorescu.

Jurnalistul spune că se aștepta ca în locul natal a lui Ceaușescu să fie în continuare mai mulți nostalgici după perioada comunistă, dar acest lucru nu mai este de actualitate, al peste 30 de ani de la căderea fostului dictator.

„Mă așteptam văd mai mulți adepți sau mai mulți admiratori sau mai mulți nostalgici după Ceaușescu și nu era nimeni, iar statuia din curte era de ipsos și era crăpată. A crăpat pe la tâmple. 

Am stat în casa lui care îți dă o lecție despre perisabilitate. Am dat 50 de lei, foarte mulți bani am dat pentru nu n-a dat nimeni pentru întreținere”, a afirmat el.

Scorniceşti, localitatea natală a fostului lider comunist Nicolae Ceauşescu, transformată în oraş în 1989, altădată centru al abundenţei şi diversităţii economice, a devenit, după căderea comunismului, un oraş fără puls economic.

Localitatea cu cea mai întinsă suprafaţă din întreg judeţul Olt, similară cu cea a Capitalei, se zbate astăzi să-şi păstreze tinerii acasă, în condiţiile în care apartamentele de la blocuri sunt nelocuite în proporţie de aproape 50%

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase