VIDEO Cristoiu: „Dictatura oficială anti-rusească din Occident e mult mai puternică chiar decât în Rusia”

Publicat: 27/10/2022, 22:40

Discursul lui Vladimir Putin este un semnal dat țărilor nemulțumite de încercarea Occidentului de a impune democrația sau valorile lor, întrucât „dictatura oficială anti-rusească din Occident e mult mai decât în Rusia” , spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„El (Putin n.red) nu se adresează în partea asta a discursului, rușilor. Pentru ruși este discursul acela „ei sunt mari și Ucraina-i reprezintă pionul otrăvit al Americii. Acesta este un prim mesaj dat forțelor, grupărilor, partidelor, indivizilor, scriitorilor din Occident”, a declarat Ion Cristoiu.

Cristoiu spune că Putin s-a adresat cetățenilor din alte state ale lumii care sunt nemulțumiți de „încercările” Occidentului de a „impune” democrația sau valorile lor.

„Există un alt semnal dat restului lumii unde sunt țări nemulțumite de încercarea Occidentului de a impune democrația sau valorile lor, adică a ceea ce Nicolae Ceaușescu numea „amestecul în afacerile interne”. De asta, singurul criteriu de a aprecia poziția față de Moscova este dacă ai fost sau nu de partea sancțiunilor”, a declarat el

De asemenea, Cristoiu consideră că în acest moment dictatura oficială anti-rusească din Occident este mai puternică decât în Rusia.

„Numărul, ca state și ca populație este mult mai mare decât numărul cetățenilor occidentali, care nici ăia nu cred că sunt toți, pentru că, culmea, dictatura media și dictatura oficială anti-rusească din Occident e mult mai puternică chiar decât în Rusia”, a afirmat Cristoiu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase