VIDEO | Dan Dungaciu, analist de politică externă: „Sullivan nu s-a dus să discute de susținerea Ucrainei, ci să vorbească cu cei mai importanți oficiali ruși. Presa nu ne-a zis nimic”

Publicat: 10/11/2022, 11:55
Actualizat: 10/11/2022, 12:18

Jake Sullivan, consilierul SUA pentru securitate naţională, nu s-a dus să discute de susținerea Ucrainei, ci să vorbească cu cei mai importanți oficiali ruși, a spus Dan Dungaciu, analist de politică externă, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„E foarte mult de lucrat în situația cu Federația Rusă. Pe mine m-a frapat foarte mult vizita lui Jake Sullivan, care e consilier la Casa Albă. A avut niște discuții despre care nu s-a zis nimic. El nu s-a dus în Ucraina ca să discute despre susținerea Ucrainei, căci asta nu trebuia să o facă printr-o deplasare atât de importantă; el s-a dus să discute cu niște oficiali ruși, cei mai importanți. Presa nu ne-a zis nimic. Eu cred că ele sunt cheia a ceea ce se întâmplă acum, inclusiv pentru situația din Herson.”

În America au existat două abordări, consideră Dan Dungaciu.

„În mai, când s-au întâlnit liderii miniștri ai Apărării și au zis «vom lovi Rusia atât de puternic încât nu va mai putea niciodată să facă ce a făcut în Ucraina». După 10 zile, același ministru al Apărării îl sună pe Serghei Şoigu,  ministrul Apărării al Federației Ruse. Lumea s-a întrebat de ce. Explicația ar fi că America merge pe două drumuri”, a mai declarat analistul politic.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase