VIDEO | Gen. Silviu Predoiu: „Republica Moldova ne-a fost întotdeauna un stat partener”

Publicat: 16/03/2023, 16:40

Gen. (R) Silviu Predoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta consideră că Republica Moldova a fost și este un aliat al României. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Republica Moldova ne-a fost întotdeauna un partener, chiar și în perioade când autoritățile moldovene nu erau tocmai apropiate și aveau o atitudine relativ neprietenoasă în raport cu anumite chestiuni. Dacă exista un interes, era doar în colaborare cu serviciile din Moldova și viza acțiunile ostile”, a declarat gen. (R) Silviu Predoiu.

În mod constant, Moldova a fost un teren de exerciții pentru Rusia, a adăugat acesta. „Scopul era de a testa diferite variante de compromitere a intereselor Uniunii Europene. A fost un teren de exerciții, dar nu neapărat o țintă. Dacă era, am fi văzut alte întâmplări. A fost o perioadă în care Moldova a avut niște acțiuni anti-ruse, cu expulzare de diplomați. Au refuzat aterizarea la Chișinău a vicepremierului rus, fiind obligat să aterizeze în regim de urgență, căci risca să nu mai aibă combustibil, să intre în avarie.”

În ceea ce privește situația din Transnistria, Silviu Predoiu este de părere că s-ar putea ca acum, în contextul războiului,  să prezinte un interes, întrucât acolo sunt mii de militari ruși.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase