VIDEO | Gen. Silviu Predoiu: „Toată lumea spune că se află în război de apărare. Cetățeanul obișnuit intră într-o zonă de confuzie”

Publicat: 16/03/2023, 18:21

Gen. (R) Silviu Predoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta consideră că dezinformarea și manipularea au atins cote incredibile, iar cetățeanul obișnuit intră într-o zonă de confuzie. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Moscova a avut mereu interese în Republica Moldova (de compromitere, de menținere, de exercițiu, de simulări). Trăim într-o perioadă în care dezinformarea și manipularea au atins cote incredibile, pentru că toți se simt legitimați de aceeași problemă, adică războiul din Ucraina. Pentru toate părțile, implicate sau nu, reprezintă un război de apărare. Toți sunt în război de apărare. Rușii își apără comunitatea, ucrainenii își apără țara, noi apărăm principii și valori europene, alții apără pentru că ei ar fi la rând. Orice mijloc este permis în situația asta. Sunt foarte multe manipulări, este foarte greu să mai găsești ceva autentic”, a declarat gen. (R) Silviu Predoiu.

Conform acestuia, cetățeanul obișnuit nu mai are nicio șansă în momentul de față. „Ori merge în zona de indiferență, ori ajunge într-o zonă aproape medicală. Cetățeanul intră într-o zonă de confuzie și ajunge la expresii radicale, partizanate. La un moment dat, rămâi ancorat într-un singură parte și cauți doar informațiile care îți validează opinia.”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase