VIDEO | Gen. Virgil Bălăceanu: „Federația Rusă, dacă nu va fi epuizată din punct de vedere militar și al armei energetice, va rămâne un agresor”

Publicat: 29/09/2022, 11:47
Actualizat: 29/09/2022, 11:55

Generalul (r) Virgil Bălăceanu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Fostul reprezentant al României la Comandamentul NATO de la Bruxelles a afirmat că Federația Rusă va rămâne un agresor atâta timp cât nu va fi epuizată din punct de vedere militar și al armei energetice.

Eram fericiți și nu știam. Dar nu știam, în același timp, Rusia – sau nu voiam vedem – este un agresor. Ea va continua cucerească, anexeze, declare republici secesioniste pe care le sprijine și așa mai departe. În definitiv, acum înseamnă nu neapărat este și limbaj de lemn – ne apărăm libertatea, a noastră, a europenilor – ci facem astfel încât Federația Rusă nu reprezinte o amenințare sau o amenințare care, în mod obiectiv, are capacitatea acționeze împotriva statelor europene.

Dacă noi plecăm de la următorul argument, Federația Rusă, care reprezenta o forță, se considerau – nu știu dacă se mai consideră – echivalenți cu NATO, nu au reușit cucerească, după mai bine de o jumătate de an de război, decât 15% din teritoriu, pentru 7% era cucerit dinainte. Asta înseamnă Federația Rusă nu are, la ora actuală, o capacitate militară de luat în seamă, în raport cu forța NATO”, a afirmat generalul (r) Virgil Bălăceanu.

Generalul (r) Virgil Bălăceanu a precizat că Federația Rusă ar trebui să aibă o armată bine pregătită și resurse financiare considerabile pentru a avea succes în următorii ani.

„Orice compromis realizat cu Federația Rusă, pentru Federația Rusă a însemnat ‘merg mai departe’. Federația Rusă, dacă nu va fi epuizată din punct de vedere militar și al armei energetice, va rămâne un agresor. Cum faci Federația Rusă aibă nevoie de 15-20 de ani și de resurse financiare importante?

Ar trebui să-și dubleze bugetul Apărării, ca aibă o armată pregătită, ca într-o lovitură împotriva unui stat mediu, aibă succes. Arma energetică nu o mai folosească întotdeauna? Nu, energia să nu o mai folosească pe post de armă energetică”, a precizat generalul (r) Virgil Bălăceanu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase