VIDEO | George Simion: „Am făcut unele lucruri în acești doi ani care ne poziționează în postura de partid care poate conduce România. Am reușit să demascăm acest blat existent între dreapta și stânga”

Publicat: 11/08/2022, 00:16
Actualizat: 11/08/2022, 00:16

George Simion, președintele partidului AUR, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Politicianul a vorbit despre România de astăzi, dar și despre politică și politicieni. Invitatul lui Marius Tucă a precizat că, în cei doi ani de când se află în poziția de lider al Alianței pentru Unirea Românilor, a reușit să poziționeze formațiunea politică „în postura de partid care poate conduce România”.

George Simion: Am făcut unele lucruri în acești doi ani care ne poziționează în postura de partid care poate conduce România.

M. Tucă: Care sunt lucrurile importante pe care crezi le-ai făcut tu cu partidul?

George Simion: Unul care nu s-a văzut și trebuie te uiți restrospectiv. În România, în ultimii 32 de ani, s-a creat impresia asta falsă, cel puțin din punctul meu de vedere, de putere și opoziții, de stânga și dreapta. Era o alternanță, a fost CDR-ul, a venit PSD-ul, după aia a venit alianța, după aia iar PSD-ul și tot așa. Asta ni se pregătea și acum, după anul electoral 2020,în care noi am fost singura surpriză.

Ei și-au făcut planificarea, conduce dreapta, până în 2024, și după aia vine PSD-ul, facem rotativa. Eu zic calculul din 2020,în decembrie, cum era scena politică, cu acest Cîțu fabricat de mult timp, Cîțu care salvează economia. Erau niște afișe prin marile orașe cu un an – un an jumate înainte fie Cîțu o figură politică proeminentă. Deci trebuia conducă PNL-ul, cu Cîțu, până în 2024, după aia vină PSD-ul, PSD-ul începând cumva facă opoziție.

Veneau cu pancarde împotriva lui Voiculescu, împotriva lui Cîțu, împotriva lui Virgil, de la Energie. Noi am profitat cumva de neînțelegerile dincoaliție și am reușit îl dăm jos pe Cîțu mult mai devreme decât voia PSD-ul. PSD-ul avea un blat pe față. Am reușit și am scăpat țara de Cîțu, care a îndatorat România mai mult decât orice alt Guvern în ultimii 32 de ani. DuCîțu, noi am zis: ‘hai vedem peștele cel mare, Iohanis’. Și am reușit tulburăm apele prin campania noastră de semnături.

M. Tucă: Iohannis era o țintă greu de doborât, știi foarte bine.

George Simion: Noi am reușit să demascăm acest blat existent între dreapta și stânga. PSD-ul și PNL-ul se înțelegeau foarte bine. 

M. Tucă: Dar electoratul asta voia, nu vezi în sondaje au aproape 70%?

George Simion: Nu există. Sondajele alea sunt de tot râsul. Sondajele alea sunt cel puțin mincinoase.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase