VIDEO | George Simion, despre candidatura la președinția României: „Cred că încă e prea devreme. Nu pentru asta am făcut politică, să mă pun eu undeva sus și să fiu un fel de dictator. Scopul meu este să pun oameni potriviți la conducerea țării”

Publicat: 11/08/2022, 14:27

George Simion, președintele partidului AUR, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Politicianul a vorbit despre alegerile prezindențiale din 2024, precizând că va oferi „tuturor oamenilor, membri de partid AUR și celor care nu sunt membri de partid, șansa de a fi candidatul AUR la alegerile prezidențiale”. Întrebat, însă, dacă el personal va candida la președinția României, invitatul lui Marius Tucă a afirmat că „încă e prea devreme” pentru acest lucru.

M. Tucă: Spune-mi, te rog, dacă vei candida tu personal la președinția României.

George Simion: Cred încă e prea devreme. Cred țara are oameni care ar merita mult mai mult această funcție, oamenii specializați, care ne-au reprezentat cu succes la nivelul instituțiilor.

M. Tucă: Păi nu candidează oamenii aceia la președinție.

George Simion: Nu-și asumă. Am vorbit la o emisiune de-a ta și am zis: ‘Uite îl văd pe Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române’ și, a doua zi, a venit ca un fel de dezmințire, că nu vrea așa ceva. Călin Georgescu este o opțiune. N-a fost niciodată în partid, nu vrea facă politică de genul acesta, este un bun specialist care trebuie fie la conducerea României.

M. Tucă: Cum te bați cu sistemul?

George Simion: Am creat un partid politic bun, prin armele democratice. În 2020, din toată pleiada aceea, alternativ era Mircea Diaconu. Îl văd pe Cristian Terheș face o figură frumoasă la nivelul Parlamentului.

El speră, încă, recucerească pentru români un simbol care există, înseamnă Partidul Național Țărănesc, care este sechestrat, în momentul ăsta. Un ministru extraordinar al Turismului ar fi Mohammad Murad, de exemplu.

M. Tucă: Le-ai propus acestor oameni intre în AUR?

George Simion: Da, unii au intrat, unii vor intra în 2024, pentru nu pot acum și altora le este încă frică, frica de sistem.

M. Tucă: Dacă vor fi alegeri în 2023, vei candida pentru funcția suprem în stat?

George Simion: Nu. Eu pot fi o locomotivă, dar nu pentru asta am făcut politică, nu ca pun eu undeva sus și fiu un fel de dictator. Eu am vrut o construcție – cum e treaba în politica asta – bun, îți trebuie un partid politic. Am înființat un partid politic. Scopul meu este pun oameni buni, potriviți, la conducerea țării.

Dacă nu vor fi fi oameni curajoși, dacă în continuare teama pe care ai văzut-o în timpul pandemiei de a spune adevăruri se va menține, o bat cu oricine, oricând, împotriva oricui, pentru România. Nu e zid, nu dau în spate, nu dezic de nimeni, nu sunt un fricos.

M. Tucă: Ce va face AUR?

George Simion: Noi intrăm în turul doi. În lumea reală, nu a sondajelor plătite ca să-l scoată pe Marcel Ciolacu liderul suprem. Candidatul AUR intră în turul 2.

Ar fi foarte egoist din partea mea, a noastră, doar de dragul de a intra în turul 2 și a fi a doua forță politică și într-o ecuație de guvernământ, alegem soluția facilă. Ce o facem? Cum se întâmplă în Marea Britanie, cum își aleg conservatorii acum viitorul prim-ministru, cum se întâmplă în Statele Unite. Au loc alegeri preliminare.

Noi vom oferi tuturor oamenilor, membri de partid AUR și celor care nu sunt membri de partid, șansa de a fi candidatul AUR la alegerile prezidențiale. Vom avea o competiție internă, mergem în toate județele țării cu dezbateri prezidențiale.

M. Tucă: Și ce șanse are un astfel de candidat desemnat în felul ăsta, dacă la președinție se vor bate, spunem, Ciucă și Geoană, eventual Kovesi?

George Simion: Toate șansele din lume. Revin la sociologul meu preferat, e singurul care ne-a spus intrăm în Parlament, Mirel Palade. E un sociolog care chiar face sondaje pe bune și, în simulările pe care el le are, Codruța Kovesi câștigă turul 2, dar nu intră în turul 2.

M. Tucă: Și în ceea ce privește voi, cum intrați în turul doi, dacă participă Ciucă și Geoană?

George Simion: Ți se pare sunt niște oameni foarte simpatizați? Adică în lumea reală, în lumea de pe stradă, ei votează. Au fost niște mituri create.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Gafă colosală! Nicoleta şi-a arătat 'luciul' 🙊 Paparazzii au surprins TOT
FOTO. Imagini incendiare cu iubita fotbalistului în bikini! Cum arată după ce a născut gemeni
Ce avea în buzunare Cătălin Cherecheș în momentul în care a fost prins de polițiștii...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
😮 Cât de bine arată noua Dacia Duster. SUV-UL românesc merită toți BANII 😮
Exclusiv! Ce se întâmplă cu matușa lui Cătălin Cherecheș. Ce riscă femeia, după ce primarul...
Alături de cine va fi înmormântată Rona Hartner? Actrița va fi înhumată pe 1 Decembrie
Copilul care a prezis pandemia vine cu profeții pentru 2024. Adolescentul avertizează asupra unor dezastre...
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Vedetele din România care și-au aranjat TOATE ALEA fără RUȘINE! Începem cu Gina Pistol! Mamă,...
ADEVĂRUL! Cel mai IMPORTANT moment al secolului a fost o MARE FARSĂ pentru că...
Gata coşmarul pentru HALEP! Anunţul cel mare al TAS: E posibil ca...
Două anotmpuri în aceeași zi. Vremea de Sfântul Andrei
Programul supermarketurilor și mallurilor din capitală pentru 30 noiembrie și 1 decembrie. Care sunt deschise...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Dragule, ce-ți place mai mult la mine ? Corpul perfect sau fața...