VIDEO | Ion Cristoiu, despre descoperirea unei noi camere de tortură în regiunea Harkov: „Dacă dinții erau de aur, de ce nu i-au luat rușii?”

Publicat: 06/10/2022, 23:00
Actualizat: 07/10/2022, 01:08

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre faptul că în jurul regiunii Harkov s-ar fi descoperit o „cameră de tortură”, în care se afla o cutie cu dinți de aur smulși de la prizonieri.

Poliţia ucraineană a afirmat, marţi, că a descoperit o „cameră de tortură” în oraşul Pisky-Radkivski, care a fost ocupat de Rusia, în estul regiunii Harkov. otrivit Poliţiei, în acel loc s-au găsit, între altele, un container plin de dinţi de aur.

Ion Cristoiu consideră că jurnaliștii nu mai verifică exactitatea sau autenticitatea informațiilor care sunt publicate.

„Este un fake news pentru imbecili. Dar mulți dinți de aur aveau ucrainienii. Deci, apropo de verificarea informțiilor, dacă erau de aur, de ce nu i-au luat rușii? Sau nu erau de aur”, a declarat Ion Cristoiu, publicist și scriitor.

Acesta a comentat și declarația Ministerului ucrainean al Apărării, care a spus că este „Un mini Auschwitz”. Cristoiu este de părere că „se încalcă legea Holocaustului în momentul în care compari Auschwitz cu ceva din realitate. „Deci, normal era ca evreii să reacționeze”, spune scriitorul.

„Nu are cum un jurnalist să traducă din rusește. Este foarte greu să găsești. Primul semn de întrebare era legat de sursă, care era Ministerul ucrainean al apărării, adică o parte implicată a războiului”, a mai spus Ion Cristoiu.

Puteți urmări emisiunea pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase