VIDEO | Ion Cristoiu, despre scopul americanilor în războiul din Ucraina: „Punerea Rusiei cu botul pe labe, prin înfrângerea ei de către Ucraina. Noi facem o greșeală. Ei nu calculează nimic”

Publicat: 16/09/2022, 12:52
Actualizat: 16/09/2022, 12:52

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Jurnalistul a vorbit despre situația actuală a războiului din Ucraina, precizând că americanii urmăresc „punerea Rusiei cu botul pe labe, prin înfrângerea ei de către Ucraina”. Invitatul lui Marius Tucă este de părere că „facem o greșeală” dacă pornim „de la premisa că ei sunt proști”.

M. Tucă: Ce face NATO, stă pe bară? Ce fac americanii în acest război? Ce urmăresc americanii?

Ion Cristoiu: Punerea Rusiei cu botul pe labe, prin înfrângerea ei de către Ucraina.

M. Tucă: Da, dar toate semnalele, ajutorul Uniunii Europene, faptul ei trimit foarte mulți bani, armament din toate părțile – nu mai arată așa de simplu, adică tabloul nu mai e atât de simplu, Ucraina învinge America.

Ion Cristoiu: Și de ce pornești de la premisa ei sunt proști? Noi facem o greșeală. Ei nu calculează nimic. De ce plecăm de la premisa că aia a Finlandei e geniu? E cu Alina Gheorghiu de la noi.

Nu geniu, o femeie. Am dat un exemplu, nu critic. Am spus că e o femeie, e un om. De ce plecăm de la premisa Biden e un geniu? E un om.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult