VIDEO | Ion Cristoiu: „În Anglia, începe să dispară hârtia, nu mai există cash. Mi s-a părut, față de Germania, față de Italia, o funcționare mult mai bună a politeții”

Publicat: 26/08/2022, 00:14
Actualizat: 26/08/2022, 00:14

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Jurnalistul a vorbit despre tendințele actuale ale Marii Britanii, unul dintre aspectele pregnante pe care l-a sesizat fiind acela că, spre deosebire de alte țări, aici există „o funcționare mult mai bună a politeții”. Printre altele, invitatul lui Marius Tucă a precizat și că „există o lipsă de preocupare pentru feminitate” și o „lejeritate” în modul de prezentare al oamenilor, din punct de vedere vestimentar.

„Mi s-a părut, față de Germania, față de Italia, o funcționare mult mai bună a politeții, în primul rând. Până acum, cel puțin, n-am întâlnit o dereglare, în sensul că să întreb pe cineva la un magazin și ăla să-mi întoarcă spatele sau să aibă altă treabă. Aici parcă toți sunt amabili. Vrei să te urci, vrei să treci, intri undeva, ăla îți face loc, nu dă el buzna sau nu se supără dacă tu ai fost mitocan – să spunem, ai intrat înaintea unei femei.

În materie de femei, există o lipsă de preocupare pentru feminitate, adică o lejeritate, o lipsă de preocupare pentru a arăta, ca femeie, uriașă. Pe bărbați parcă îi mai văd așa, dar pe femei nu le-am văzut – cu excepția fotografiilor de la Chester, dar acolo era o cursă de cai”, a afirmat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu a precizat că un aspect foarte important în Marea Britanie este acela al digitalizării masive în ceea ce privește modalitatea de plată.

„În Anglia, începe dispară hârtia, nu mai există cash. De exemplu, se cultivă foarte mult donațiile, catedralele sunt cerșetoare. Nu mai există donații în bani, e cu cardul – de la toaletă, până la restaurante, cafenele, în care e numai cu cardul. E foarte important acest lucru, ca tendință. De exemplu, la Muzeul Național al Fotbalului, m-am dus și am luat bilete de la casă, m-am dus acolo.

Biletul a constat într-un email pe care mi l-a trimis, adică te așteptai dacă te duci și plătești, să-ți dea tichetul. Nu mai există, deci dispare cash-ul, e foarte important, din punctul acesta de vedere”, a menționat Ion Cristoiu.

De asemenea, publicistul a constat că, în Marea Britanie, există o grijă aparte pentru animalele de companie, care sunt asigurate inclusiv după moartea stăpânului.

„Am văzut multe afișe cu ‘plimb câini, am grijă de câini’. Aici, toți câinii și pisicile, sunt asigurate. Aici există – ca și asigurările de sănătate – foarte multe asigurări publice și dacă te duci la privat, te costă de te îndoaie – și asigurări după moarte, adică după ce ai murit, să nu cumva rămână singur câinele”, a precizat Ion Cristoiu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere