VIDEO | Ion Cristoiu: „Manchester mi s-a părut o combinație între Istanbul și New York. E un oraș haotic, un oraș fără diacritice. Când vii la Manchester, vii, de fapt, ca străin între străini”

Publicat: 26/08/2022, 01:02
Actualizat: 26/08/2022, 01:34

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Jurnalistul a vorbit despre vizita sa în Manchester, un oraș despre care afirmă că „este foarte interesant, chiar mai mult decât Liverpoolul”. Totodată, invitatul lui Marius Tucă consideră că unul dintre cele mai mari orașe engleze este „o combinație între Istanbul și New York”, cu „prăvălii care așteaptă să se dărâme și zgârie-nori”.

Este foarte interesant Manchesterul, chiar mai mult decât Liverpoolul. Prezența non-englezilor este uriașă. Se spune că atunci când vii la Manchester, vii, de fapt, ca străin între străini. Deci prezența musulmanilor este uriașă. Se spune că englezii, de fapt, s-au retras în sate și orășele. Din acest punct de vedere, e un oraș ca un megalopolis, în genul New York-ului.

Și am întâlnit, sigur, mulți transgenderi, adică bărbați cu fustă, cu pantofi cu toc, pe stradă. Aici este o caracteristică – nimeni nu se miră de nimic. Dacă vrei să ții un discurs, poți să-l ții, nu e nicio problemă. Adică nu există să se adune lume și să se uite la tine – cum ești îmbrăcat, că ești beat sau că vorbești de capul tău”, a afirmat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu a afirmat că, în Manchester, se construiește pe rupte” și „numai englezii lucrează în construcții”, în timp ce „românii sunt șoferi”.

„Manchester mi s-a părut o combinație între Istanbul și New York – prăvălii care așteaptă să se dărâme și zgârie-nori. E un oraș haotic, un oraș fără diacritice. M-am dus la Manchester, la Muzeul Imperial al Războiului – adică există un muzeu la Londra și are o filială aici – și e intrare liberă. Nu e atât al războiului, cât al educației anti-război. Acest oraș este împărțit pe niște pungi, e undeva pe malul unui unui canal și cu clădiri extraordinare.

Și am zis că până acasă – aveam o oră și ceva – plec de acolo pe jos, prin oraș. După vreo 10 minute, am intrat în niște bălării. La un moment dat, nu mai era nimeni, adică nu erau case, nu era nimic. Și a trebuit să caut un Uber, dar a trebuit să caut o clădire unde să vină Uber-ul. Este un oraș foarte ciudat Manchester. Și în Ferentari, la noi, și dacă ești în Voluntari, totuși, sunt case lângă case, până în centru. 

Aici nu, este această împărțire. Șe construiește pe rupte – românii nu sunt constructori. Cererea cea mai mare e de doctori – este o criză de medici de stat aici. Dacă vrei să te consulte, la stat, cu o lună înainte trebuie să te programezi. Românii sunt șoferi, numai englezii lucrează în construcții”, a precizat Ion Cristoiu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
S-a schimbat legea pentru acești români. Cine stă la altă adresă riscă amenzi
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu