VIDEO Ion Cristoiu: „Nu a existat niciodată democrație în Occident. Adevăratul spirit democratic se verifică în momente de criză”

Publicat: 30/06/2022, 22:04

Ideea de plafonare a prețurilor la carburanți și alte utilități nu a mai existat în țările vestice. În Occident nu a existat niciodată democrație. Respectul statului de drept se vede în vremuri de criză, spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Ideea de plafonare nu a mai existat niciodată (în Occident n.red). În economia capitalistă e libertate”, a spus Ion Cristoiu.

Întrebat de ce am ajuns în această situație, Ion Cristoiu a spus: „Pentru că nu a existat niciodată democrație în Occident. Ideea cu care ne-am născut după anii 1990 a fost aceasta „liderii lumii sunt democrați din naștere”. Nu e adevărat. Democrația și respectul statului de drept se vede în vremuri de criză.

Americanii când au venit în 1990 și sigur că am pierdut Războiul Rece și ne-au cucerit și pe noi…, dar instituțiile statului de drept sunt sfinte. Pai și ce ziceau acum în SUA „moarte Curții”.

Adevăratul spirit democratic se verifică în momente de criză. În pandemie și în timpul războiului s-a văzut de la filtrarea știrilor”, a declarat Ion Cristoiu.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase