VIDEO | Mariana Rarinca: „Drama mea a pornit de la încrederea în oameni. Am avut și ghinionul să angajez o avocată care nu m-a apărat”

Publicat: 05/07/2022, 22:25
Actualizat: 05/07/2022, 23:07

Mariana Rarinca, femeia condamnată în 2015 la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru că a șantajat-o pe judecătoarea Livia Stanciu, fostă președintă a Înaltei Curți de Casație și actuală judecătoare CCR, a fost invitata lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Aceasta a vorbit despre calvarul din perioada respectivă și despre cât de mult i-a schimbat viața acel episod negru din viața ei. Invitata lui Marius Tucă a afirmat că toată drama prin care a trecut a fost din cauza faptului că a avut încredere în oameni. 

„Drama mea a pornit de la încrederea în oameni. Nu m-am gândit niciodată și nimeni cred că nu s-ar gândi că o persoană la acel nivel, judecătoare la Înalta Curte, șefa Secției Penale, după care, președinta Înaltei Curți – doamna Livia Stanciu – nu s-ar fi gândit nimeni niciodată, eu nici atât, că nu poți să ai încredere în persoane la nivelul acesta. Și datorită încrederii în persoane, în oameni, am pățit ce am pățit.

Am avut și ghinionul să angajez o avocată care nu m-a apărat. Singura apărare a fost, țin minte, că mă bătea pe mână și îmi spunea: ‘N-o vorbiți de rău, nu mai spuneți nimic de rău, este un munte de moralitate’. Asta a fost singura apărare a mea. Asta mă învăța în noaptea aceea, până la 3 dimineața. Asta a fost singura apărare a avocatei”, a afirmat Mariana Rarinca.

Mariana Rarinca a povestit despre prima noapte petrecută în Arestul Central al Poliției Capitalei, acolo unde și-a întâlnit cele două colege de cameră.

„Prima noapte a fost groaznică. Am ajuns pe la 3 dimineața acolo. M-au repartizat într-o cameră, în Arestul Central. Bineînțeles că m-am speriat. Erau camere cu patru paturi – două jos, două sus. Eu eram pe un pat jos și, în fața mea, erau două paturi. Sus, o țigancă – neagră ca noaptea, cum îi spun eu – și jos o tipă mai voinicuță, m-am speriat.

Vreau să vă spun că țiganca aceea neagră ca noaptea, Niculina, m-a încurajat și m-a susținut. Nu mă așteptam. Amândouă fetele care erau acolo m-au susținut, dar mai ales această Niculina, țiganca neagră ca noaptea, m-a încurajat foarte mult”, a precizat Mariana Rarinca.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult