VIDEO | Medicul Adrian Marinescu explică ce trebuie să faci dacă te confrunți cu pneumonia: „Este o complicație extrem de frecventă”

Publicat: 14/12/2023, 21:44

Dr. Adrian Marinescu, director medical al Institutului „Matei Balș”, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Pneumonia se poate face chiar și din gripă, care ar putea duce la complicații, informează acesta. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

„Din păcate, SARS-CoV-2 a venit cu partea asta psihologică – tot ce e rău e virus, dacă-i microorganism. Așa că tot virus a rămas. De altfel, chinezii au spus în felul următor: au văzut că sunt mai multe cazuri de pneumonie într-un sezon care era cu infecții respiratorii. Până aici, nimic deosebit. Au început să caute să vadă ce dă pneumonia. Până la urmă, este complicația pulmonară pe care poți s-o ai în multe dintre infecții. Au văzut că apare și Mycoplasma. Doar că Mycoplasma pneumonie este întotdeauna alături de noi. Cazurile sunt rare, dar nu este nimic nou. E o bacterie, nu un virus. Poate să dea pneumonie. Într-adevăr, dacă nu recunoști, după un interval de timp pot apărea complicații și poate fi mortală. Bacteria și virusul sunt două bacterii diferite, ca un măr și pară. Nu au nicio legătură. Pneumonia poate să fie dată de amândouă”, a declarat medicul.

Acesta a vorbit și despre motivul pentru care China își pune probleme privind infecțiile respiratorii.

„Pneumonia este o complicație extrem de frecventă. Din gripă poți să faci pneumonie, care poate să îți pună viața în pericol, din orice infecție respiratorie poți să faci pneumonie. Nu este nimic misterios. Sunt unele restricții în China și India. Oare de ce își pun ei probleme cu infecțiile respiratorii? Pentru că acolo e densitate atât de mare la nivelul populației, încât orice i-ar lovi, este cu niște consecințe majore. Plus că au trecut printr-o pandemie. De Mycoplasma vom vorbi așa cum am vorbit și până acum, cu cazuri rare, cu un diagnostic diferențial bun.”

La început, pneumonia este foarte asemănătoare cu o răceală, informează medicul, care explică ce ar trebui să facă oamenii atunci când se confruntă cu această infecție.

„După părerea mea, persoanele în vârstă, cei care au boli cronice, oamenii care sunt într-adevăr cu un risc mai mare de a face complicații, ar trebui să ajungă mai repede la o cameră de gardă, nu neapărat la boli infecțioase. Camera de gardă de la spitalul cel mai apropiat, indiferent de locul din România. Dacă nu este o formă care să pună probleme, ar trebui să ia legătura cu medicul de familie și să-l orienteze. Să nu meargă la camera de gardă într-un sezon unde probabil e destul de multă aglomerație și va sta cu orele”, a mai spus Adrian Marinescu”, a menționat Adrian Marinescu.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor