VIDEO Ponta: „Eu am lucrat foarte bine cu SIE și SRI, dar nu mă așteptam să-mi facă dosar. Asta a fost înțelegerea mea cu ei”

Publicat: 15/08/2022, 22:15

Am lucrat foarte bine cu SIE și SRI și nu mă așteptam să-mi facă dosar penal pentru că le-am spus că nu stau cu nimeni și vorbesc doar cu voi. Dan Șova l-a anunțat că i se pregătește un dosar penal și Koveși a negat după care „m-a sunat Uncheșelu că mă pune sub urmărire penală”, spune fostul premier Victor Ponta, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Mă vedeam și în cadru neoficial și eu am lucrat foarte bine și cu SIE și cu SRI. Asta cu dosarele și eu m-aș bucura se oprească în sensul următor: Îl prinzi, pe Tucă, pe Ponta cu sacul de bani, cu conturi, „fă-l”, dar 7.000 de dosare, din care 6.900 sunt cu achitării și 100 sunt forțate îi condamnăm ca să fie bine…”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă se aștepta să-i facă dosar, fostul premier a spus:  „Nu, nu, m-am așteptat. Nu m-am așteptat pentru asta a fost înțelegerea mea cu ei: „domne, fiți atenți eu nu stau cu nimeni, nu văd cu nimeni, stau cu voi, vorbesc cu voi, aflați voi tot ce fac și dacă e vreun pericol, dacă o vedeți voi, că Tucă e băgat în ceva, spuneți imediat și am dejagat”, a spus el.

Ponta spune că în urma insistențelor venite de la Dan Șova care îl anunțase că va avea dosar penal la DNA a  vorbit cu Laura Codruța Koveși care i-ar fi spus că „nu-i adevărat. Minte Șova, după care s-a trezit pus sub urmărire penală.

„Nu mi-au spus nimic, dar la faimoasa întâlnire din 2015 eu am dus, Maior plecase și era Coldea interimar și venise Șiova și îmi spusese că-l tot chemau și am zis „bă, dacă îmi faceți dosar, spuneți-mi eu vreau plec din funcție. Lăsați-mă pace” și a chemat-o pe doamna Koveși, care s-a uitat în ochii mei și a zis „dar nu-i adevărat. Dar cum, nici vorbă, minte Șova. După care, după o săptămână eram cu Frans Timmermans, luam bani europeni și sună „Sunt Uncheșelu! veniți mâine pun sub urmărire penală”, s spus fostul premier.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase