VIDEO: Ponta: „Eu cred că România este un poligon de încercare în care se testează diverse chestii”

Publicat: 15/08/2022, 21:54

România este un poligon de încercare în care se testează diverse chestii, spune fostul premier Victor Ponta, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Eu am crezut și cred și acum că România este un poligon de încercare în care se testează diverse chestii. De-a lungul secolelor, când au venit turcii am fost cu turcii, când au venit austriecii am fost cu ei, când au venit rușii am fost cu rușii. Acum suntem cu americanii. Mâine dacă vin chinezii sau gepizii, noi vom fi cei mai dornici”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier critică indolența conducerii României care adoptă mai degrabă o poziție de „yes man” fără a cere nimic în schimb.

„Noi românii nu vrem nimic niciodată. Da vrem să punem baze aici, dar nu vrem să ne ridicați vizele. Vrem să dăm banii pe armament, dar nu vrem să facem și investiții”.

Sunt câteva zone în lume, nu suntem doar noi. Primul care a început a fost Băsescu. El a lansat teza de doctorat cu „licuriciul mare”, care între timp sunt vreo 20 de „licurici”.

Se închid minele pe cărbune – noi le închidem primii. Îl bombardăm pe Putin – noi să-l bombardăm primii. Licuricii aia au și ei treburile lor.

Întrebat dacă a mai auzit ceva de acceptarea României în spațiul „Schengen”, fostul premier Victor Ponta spune: „Ce Schengen? Noi nu vrem Schengen. O să ne bage cu forța.

Suntem singura țară din Europa care am zis la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE): „Nu-i așa că nu trebuie să respectăm deciziile CCJ din România? și aia după vreo 2-3 ani au zis: „bă am găsit pe unii – cei mai proști din Europa care ne întreabă chestia asta – hai să le zicem așa!”. Acum în România spune – Nu trebuie să respecți deciziile, dar ce trebuie să respecți atunci?

Decizia CCJ din 2012 care a zis: „da mă ați votat 7,4 milioane, dar nu ați fost 8 milioane – deci rămâne Băsescu” – o urăsc, o detest”, a spus Ponta.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase