VIDEO Ponta: „Nu cred că va exista un partid suveranist în România. Turcia și Polonia sunt de 1.000 de ori mai respectate ca noi”

Publicat: 03/10/2022, 22:35
Actualizat: 04/10/2022, 10:30

Nu sunt șanse ca în România să existe un popor suveranist pe modelul Turciei, Ungariei sau Poloniei, spune fostul premier Victor Ponta, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat dacă în România există vreo șansă să apară un partid suveranist pe modelul Ungariei, Poloniei sau acum Italiei, fostul premier Victor Ponta spune: „Probabil nu, pentru că, hai vedem, a fost Vadim, care era un tip totuși cu anumită cultură, dar o duse în circ. După a venit Dan Diaconescu, un tip de televiziune de presă foarte bun, dar de la presă – l-a făcut politică…”, a afirmat el.

De asemenea, întrebat de ce în Turcia a ajuns o inflație record, cu mult mai mare față de România, Victor Ponta spune: „Erdogan, după părerea mea, chiar este un suveranist. Putem vorbim de suveraniști adevărați.

Mie mi se pare bine sau rău, el vrea facă pentru Turcia. Adică zice „’domne, eu vreau Turcia aibă armată, vreau Turcia aibă poduri, Turcia aibă energie”. Evident cu asta deranjează foarte tare. Lucru pe care el nu poate să-l aibă, orice ar face, e dolarul, nu-l printează el.

Polonezii sunt suveraniști. Mie mi se pare de 1.000 de ori mai respectați decât noi. Deci, de fapt noi nu suntem progresiști, cum e Trudeau al Canadei”, a declarat Victor Ponta.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase