VIDEO | Ponta: „Nu se mai menține balanța dintre import și export. PIB-ul României se construiește din împrumuturi și comerț”

VIDEO | Ponta: „Nu se mai menține balanța dintre import și export. PIB-ul României se construiește din împrumuturi și comerț”
Publicat: 06/12/2022, 10:56

Victor Ponta a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Fostul premier a declarat că în România nu se mai menține balanța dintre import și export, întrucât importăm foarte mult și produsele sunt scumpe. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Mi se pare că nimeni nu mai vorbește despre ce faci cu economia națională, adică ce se mai produce în România, din ce se face PIB-ul României. El se face din împrumuturi, bani dați la oameni (românii cumpără produse făcute în Ungaria, Bulgaria, Turcia, China etc). Noi nu mai producem nimic. În fiecare lună constat că s-a bătut recordul deficitului balanței comerciale, în sensul că exportăm din ce în ce mai puțin și importăm din ce în ce mai mult. Întrebarea este de unde o sa mai dăm banii înapoi. Vor zice «lasă, că nu mai dăm, că nu au dat nici Spania, Italia». Dar nu se gândesc că ei au bani în bănci. Nu discută nimeni. Am ajuns să fiu singurul care vorbește despre firmele private”, a declarat Ponta.

Suntem exact ca în situația cu aderarea la spațiul Schengen, a mai precizat fostul premier. „S-a văzut vreodată ca firmele să se unească? Normal că nu. Populația stă liniștită, că pleacă în străinătate. Nu poți să îți dai seama câte mii de oameni își stabilesc, în acest an, reședința în Spania, Italia, Marea Britanie. Aici vorbim de două categorii: ori sunt cei tineri, ori oamenii cu bani. Toți pleacă pentru vremuri mai bune”, a încheiat Ponta.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase