VIDEO Ponta: „Nu știe nimeni să explice de ce plătim noi cel mai mult când avem și hidrocentrală, și gaze, și cărbune și Nuclearelectrica”

Publicat: 03/10/2022, 22:53

Nimeni nu știe sau nu vrea să explice de ce România care este producător de energie din mai multe surse plătește megawatt-ul de două ori mai scump decât anul trecut, spune fostul premier Victor Ponta, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat de ce prețul gigacaloriei în România este de două ori mai mare față de iarna trecută, fostul premier Victor Ponta spune: „Păi nu știe nimeni explice de ce noi care avem și hidrocentrală și gaze și cărbune și Nuclearelectrica și tot așa. De ce plătim noi cel mai mult? Păi de ce? De fraieri!. Avem niște oameni cărora nu le pasă de chestia asta acum pe bune, eu nu cred domnul ministru Popescu o stea în blugi de frig. Bănuiesc că are bani se și încălzească”, a declarat Ponta.

Fostul premier spune că există niște soluții pentru a putea regla piața energiei din România, dar ele nu au fost luate în calcul.

„Eu știu niște soluții, dar nu sunt în situația să le aplic. Ai fi putut și se poate în continuare în România să-ți iei fiecare sursă de energie, vezi ce s-a întâmplat cu investițiile, dar asta trebuia făcut până în septembrie, acum în octombrie-noiembrie mai greu și faci o înțelegere cu toți producătorii legat de partea asta cu plafonarea prețurilor”, a declarat el.

Victor Ponta critică plafonarea prețului la energie despre care spune că este „un comunism inaplicabil” pentru că nu va vinde nimeni energia sub prețul pieței.

„Mie mi se pare un comunism inaplicabil, degeaba zici o coste megawatt 1.250 cât a zis Guvernul și megawatt-ul costă 4.000, nu vrea asculte de ordonanța Guvernului. Și atunci, dacă ai fabrică sau restaurant te trezești că nu îți dă nimeni energia cu 1.250 pe megawatt”, a spus Ponta.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase