VIDEO Cornel Nistorescu: „Președintele știa ce va vota Austria cu privire la aderarea României la Schengen. Ne-a ascuns asta sau a fost mințit”

Publicat: 13/12/2022, 22:19
Actualizat: 13/12/2022, 22:27

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu cancelarul Austriei în Grecia și ar fi avut o discuție în urma căreia se știa poziția Austriei, spune jurnalistul și analistul politic Cornel Nistorescu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

(Klaus Iohannis n.red), „La Riga a spus: „Cred s-a vehiculat 8 decembrie ca și un termen final, ceea ce 8 decembrie este prima posibilitate când această chestiune poate fi discutat în interesul nostru. Al nostru este atunci când se votează avem un vot clar (…) avem șanse bune fim acceptați în spațiul Schengen. Dar cum am mai spus, nu există o garanție pentru asta”, a declarat Cornel Nistorescu.

Analistul politic este convins de faptul că Iohannis știa cum va vota Austria dar a sperat că se poate schimba ceva până atunci, mizând mai degrabă pe o presiune din partea statelor Europene.

„El știa. Dacă știa de ce a împins lucrurile? De ce a lăsat meargă ne supunem votului, din moment ce el avea îndoielile lui. Mai mult, președintele a fost la Atena la întâlnirea popularilor europeni. Exact unde s-a întâlnit cu cu Nehammer și a avut o discuție unde Nehammer i-a spus nu (vor vota pentru aderarea României la Schengen n.red)

Ne-a ascuns asta. Președintele României în comunicatul de președinție, eu am verificat cu mâna și cu ochii mei, nu există o relatare, un comunicat legat de întâlnirea lui Klaus Iohannis cu Nehammer. Așa spune presa austriacă. Am aici un comunicat din presa austriacă care spune asta”, a spus Nistorescu.

Întrebat de ce presa din România nu a afirmat acest lucru și de ce s-a ascuns acest lucru de mass media, jurnalistul Cornel Nistorescu spune: „Există două variante: 1. N-a mers, n-au chemat-o sau a fost numai cineva de la presa oficială, presa guvernamentală a statului român așa… Presupun că a vrut să încerce o forțare sau a fost păcălit. A fost înșelat. S-a gândit ceilalți vor face presiuni și că v-a schimbat decizia.

Nu înțeleg de ce președintele României s-a întâlnit cu conducerea OMV Petrom. Partea economică nu este în responsabilitatea președintelui României. Negocierea de orice natură cu o societate comercială nu este în atributul președintelui României. Acolo, după părerea mea, s-a jucat o carte. Nu vreau să fac supoziții stupide. Președintele e obligat ne spună ce condiții au pus (austriecii n.red)”, a declarat el.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Motivul pentru care Erika Isac s-a ras în cap! Fanii au criticat-o dur: ”Ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu