VIDEO Publicistul Ion Cristoiu, despre speța jurnalistei Emilia Șercan: „Anumite forțe vor să facă din ea un lider politic. Eu spun că se pregătește un nou partid, USR s-a consumat deja”

Publicat: 14/04/2022, 23:57
Actualizat: 14/04/2022, 23:58

Ion Cristoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție specială, transmisă live de Gândul. Cei doi au adus în dezbatere cazul jurnalistei Emilia Șercan, cea care a  acuzat autorităţile statului că au orchestrat „o operaţiune de kompromat” împotriva sa, după ce a dezvăluit că teza premierului Nicolae Ciucă este plagiată, iar acum încearcă să muşamalizeze această acţiune.

Emilia Șercan a afirmat că, în decurs de o lună, a fost vizată de trei acţiuni distincte de ameninţare, defăimare şi intimidare şi că una dintre acestea a fost făcută, potrivit probelor pe care le deţine, cu complicitatea unor persoane din instituţii ale statului. Iată care este teoria lui Ion Cristoiu cu privire la acest subiect intens discutat în spațiul public.

Imaginea este una de telenovelă

„Ion Cristoiu: Anumite forțe vor să facă din ea un lider politic. Și este frumos făcută pentru că este o ființe fragilă. Imaginea este de telenovelă: avem Ciucă, adică sistemul și o ființă fragilă. Dar trebuie să fie Ciucă monstrul.

M. Tucă: Și asta va duce la facerea unui partid care se pregătește pentru cineva anume sau ziarista Șercan va fi în fruntea lui?

Ion Cristoiu: Poate să fie în fruntea acestui partid. Eu spun că se pregătește un nou partid. USR deja s-a consumat. Cam așa se întâmplă.

M. Tucă: Și acest partid o s-o sprijine pe Luluța, iar candidatul la prezidențiale din partea celor două partide (n.r. PNL -PSD) o să fie Ciucă. Și pe partea de opoziție va fi partidul acesta…”

Zeci de organizații au reacționat la hărțuirea Emiliei Șercan

Reamintim că zece organizaţii europene şi internaţionale care militează pentru libertatea presei şi pentru libertatea de exprimare, membri ai MFRR şi partenerii acestora, au reacţionat la hărţuirea Emiliei Şercan, exprimând îngrijorări serioase cu privire la acest caz şi la implicaţiile pe care acesta le aduce pentru libertatea presei în România.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.