VIDEO | Silviu Predoiu: „Discursul lui Eduard Hellvig nu este potrivit pentru șeful Serviciului Român de Informații”

Publicat: 06/10/2022, 06:20

Generalul (r) SIE Silviu Predoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul și a vorbit despre discursul susținut de Eduard Hellvig, Directorul Serviciului Român de Informații (SRI) 

Eduard Hellvig a declarat marți, în cadrul unui discurs susținut în fața studenților Universității Babeș-Bolyai, că societatea românească este puternic polarizată în acest moment.

„Naționalismul a fost pictat la un moment dat ca un pericol la adresa democrației, un pericol care pândește România, cu intenția de a-i împiedica consolidarea legăturii cu organismele europene. Mie mi se pare că discursul, dincolo de faptul că e prezentat frumos, cu un timbru plăcut și elegant, e un discurs de potențial candidat”, spune Silviu Predoiu.

El a declarat că nu pare un discurs potrivit pentru șeful Serviciului Român de Informații.  El spune că discursul este frumos construit, cu lucruri de bun simț și corecte, însă nu afli nimic, nicio informație. „Adică sunt lucruri de bun simț și corecte, însă eu aș prefera ca același bun simț să-l fi găsit în propunerile pentru pachetul de lege al Securității, înaintat de SRI.

Generalul Silviu Predoiu a mai precizat că Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații (SRI), chiar a schimbat niște lucruri.

Puteți urmări emisiunea pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase