VIDEO | Silviu Predoiu: „Nu putem să explicăm lucruri pentru populație / România produce mai multă energie decât consumă”

VIDEO | Silviu Predoiu: „Nu putem să explicăm lucruri pentru populație / România produce mai multă energie decât consumă”
Publicat: 06/10/2022, 06:00

Generalul (r) SIE Silviu Predoiu a declarat, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”, că oamenilor nu li se explică foarte multe lucruri cu privire la creșterea prețurilor.

Întrebat cum crede că va fi iarna pentru români, Silviu Predoiu a declarat că „ne tot rearanjăm declarațiile publice. Nu suntem capabili să explicăm o grămadă de lucruri. Mi-ar plăcea să vină cineva și se ne explice lucruri simple. Spre exemplu: de ce e motorina mai scumpă decât benzina, pentru că la școală ni s-a explicat clar că motorina e un produs secundar, care costă mult mai puțin. De ce ni s-a spus că toate prețurile la combustibil au crescut pentru că a crescut prețul pe baril – până la 120, explicații care vin de la oameni de care sunt convins că habar nu au ce înseamnă barilul. Acum, barilul a ajuns la 89. Așa s-a întâmplat și în cazul gazelor. Nu ne-a explicat prim-ministrul că România produce mai multă energie decât consumă? Și, până la urmă, așa este.”

Motivul pentru care cresc prețurile

Foarte rar apar importuri, explică fostul şef adjunct al SIE. Acesta a precizat că se fac importuri ca să aibă de unde să își tragă cotele. Altfel, noi exportăm. „De ce cresc prețurile? Pentru că producem profit de 120% pentru companii. Media profitului din ultimii ani a fost de 8%, e unul foarte bun în orice lume”, a mai precizat Silviu Predoiu.

Puteți urmări emisiunea pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase