VIDEO | Titus Corlățean, Secretar General al PSD: „I-am întrebat pe austrieci dacă mai sunt partenerii noștri. Toți au declarat că nu au nimic cu România”

Publicat: 14/03/2023, 11:21

Titus Corlățean, Secretar General al PSD și fost ministru al Afacerilor Externe, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre faptul că a dispărut încrederea în parteneriatul cu Austria. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Titus Corlățean a declarat, într-un interviu pentru Der Standard, că România nu mai are încredere în Austria.

„Presa din Austria m-a căutat, nu am făcut demersuri. Una este să fii ministru și alta este să fii președintele Comisiei. M-au căutat și știau că voi veni în vizită cu Comisia de politică externă (am invitat câte un coleg din fiecare grup politic). Le-am spus că una dintre întrebările pe care le voi pune este dacă Austria mai este partener cu România. Consecința acestei întrebări a fost că ministerele de acolo au început să fibrileze. Au început să se agite senzorii și asta a fost și intenția, să pregătim o vizită în care să discutăm foarte direct. Nu au nicio treabă poveștile astea cu fluxurile de imigranți.”

„Toți spuneau același lucru: că nu au nimic cu România, că nu au criticat-o, dar există problema cu imigrația ilegală.

În acel moment, eu le-am spus: nu aveți cum să justificați, pe tipul ăsta de argumentație, de ce ați primit Croația și ați blocat România”, a declarat acesta.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase