VIDEO | Titus Corlățean, Secretar General al PSD: „România contează în niște jocuri europene foarte importante”

Publicat: 14/03/2023, 12:02

Titus Corlățean, Secretar General al PSD și fost ministru al Afacerilor Externe,  a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre problema privind blocarea aderării României la Spațiul Schengen. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

„Întrebarea pentru Austria a fost foarte simplă: Ce înseamnă România în zona de securitate și care este relația bilaterală cu conținutul economic pe care îl cunoaștem, care este foarte generos pentru austrieci. Voiam să știu dacă se mai poate discuta în chestiunile de parteneriat”, a declarat fostul ministru al Afacerilor Externe.

România contează în niște jocuri foarte serioase, spune acesta. „Și euroatlantice, și de securitate, și strategice, și din punct de vedere economic. Mai avem și niște comunități românești care stau foarte mult la frontiera cu Ucraina. De asemenea, există un șir de transportatori care pierd timp și bani foarte mulți. În plus, mai este și un impact al mediului, iar nimeni nu vorbește despre asta. Pe o evaluare făcută pe un segment, era o pierdere de cam 2.5 miliarde de euro pe an, la care se adaugă și altele. Nu pierdem doar noi, ci și companiile austriece, germane, olandeze și franceze.”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase