VIDEO Va ceda Occidentul sau Rusia?. Care sunt previziunile lui Ion Cristoiu despre finalul războiului: „Va fi un armistițiu ca în Coreea”

Publicat: 31/03/2022, 21:18
Actualizat: 31/03/2022, 21:41

Războiul provocat de Rusia în Ucraina va mai dura și ar putea culmina cu un final în două etape: un armistițiu ca în Coreea și războiul economic dintre Occident și Rusia, spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul.

Va rămâne un conflict înghețat? Va ceda Occidentul sau va ceda Rusia? Care sunt perspectivele la o simplă analiză a celor 36 de zile, de când Rusia a atacat Ucraina?

Întrebat cum merg tratativele de pace dintre Rusia și Ucraina, Ion Cristoiu a spus: ” Alea sunt o prostie. Sunt de ochii lumii. În războiul ruso-finlandez tratativele au fost secrete. Adevăratele tratative sunt secrete”, a declarat Ion Cristoiu.

Scriitorul Ion Cristoiu susține că războiul va mai dura o perioadă și ar putea avea două etape.

„Va mai dura războiul asta. Durează mult. Probabil că va avea două etape: în mai se termină cu o mermeleală – adică rușii își vor face partea de sud – de la Herson până în Crimeea și va fi un armistițiu ca în Coreea. Va fi un conflict înghețat. Probabil că va fi un soi de armistițiu că nu vor mai ataca. Toată lumea va spune că Putin va fi înfrânt pentru că Occidentul are nevoie de această iluzie.

Faza a doua a războiului este cine va rezista economic. Adevăratul război este cel economic. Ori cedează Occidentul, ori cedează Rusia, dar Rusia nu cedează. Acolo este autocrație”, a afirmat Ion Cristoiu, în exclusivitate pentru Gândul.

Reamintim că forțele ruse au început să se retragă din Cernobîl și de pe aeroportul din Gostomel. Președintele Zelenski spune totuși că nu crede în promisiunile Rusiei și că armata ucraineană se pregătește de noi lupte în estul țării.

Moscova a anunțat o încetare a focului, joi, pentru evacuarea civililor din Mariupol.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase