VIDEO | Victor Ponta, despre candidatura partidului său la alegerile din 2024: „Îl relansăm, susțin oameni. Îi sprijin pe cei care vor candida. Eu stau pe bancă. N-am speranțe că orașele vor fi mai bine”

Publicat: 20/09/2022, 01:12

Victor Ponta, fostul premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Fostul prim-ministru a afirmat că partidul său, PRO România, va participa la alegerile parlamentare din 2024, precizând că îi va susține „pe cei care vor candida”. Întrebat dacă alegerile locale vor fi esențiale, invitatul lui Marius Tucă susține că „politic, sunt importante”, însă nu are „speranțe că orașele vor fi mai bine”.

M. Tucă: În 2024 sunt alegeri. Tu ce faci cu partidul tău?

Victor Ponta: Îl relansăm, susțin oameni, nu mai bag eu. O să susțin oameni și o particip pe PRO România. Sincer fiu, vreun un an jumate am zis – mai ales am o relație foarte bună și cu Ciolacu, și cu alții – am zis că poate cei din PSD vor ne sprijinim, facă ceva cu noi, că-s câțiva oameni deștepți la PRO România – nu că nu sunt și la PSD – dar nu vor. Îi sprijin pe cei care vor candida. Eu stau pe bancă.

M. Tucă: Ești de acord fie în același timp parlamentare cu prezidențiale?

Victor Ponta: Da, n-ar fi rău. De ce nu fie?

M. Tucă: Cât de importante sunt localele din 2024? Sunt esențiale pentru ce va fi la sfârșitul anului?

Victor Ponta: Politic, sunt importante, dar din păcate – hai vorbim de București. A fost Firea, s-a bucurat poporul a scăpat de Firea. A venit Nicușor, e mai rău. La Timișoara a fost Robu. Au ieșit focile, au țipat vină Fritz, fie ca în afară. Ca în afară e – e frig și arde spitalul de copii. Sunt foarte puține orașe. Nu mi-a plăcut niciodată, ca persoană – i-am fost adversar și nu ne-am plăcut deloc cu primarul de la Brașov, cu Scripcaru.

Dar întotdeauna am zis: cel mai frumos oraș, cel mai bine administrat din România – nu are munți – e Brașovul. N-am ce zic, cu șosele, curățenie, tot. Nu îmi plăcea de el, ca om. S-a mobilizat focimea și l-a pus pe Allen – arată ca dracu orașul, aduceți-l pe Scripcaru înapoi. Am văzut Ploieștiul – oraș mare, vorba aia – am văzut primarul umblă cu un tricou, care se ceartă cu președintele Consiliului Județean, ei fiind de la același partid.

Oameni buni, aveți bani la Ploiești, s-au băgat bani, se bagă bani mulți acolo, umbli cu tricou, n-au apă caldă. Am prieteni, le-am zis: ‘Haideți, veniți la București’. Deci n-am speranțe orașele vor fi mai bine. Primarii vechi, de comune, vor câștiga, acolo câștigă aceeași primari întotdeauna.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult