VIDEO | Victor Ponta: „În Europa a fost un program genial de ucidere a tot ce înseamnă lideri adevărați. Europa a dispărut dintre actorii principali pe piața mondială”

Publicat: 20/09/2022, 00:31

Victor Ponta, fostul premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Fostul prim-ministru a afirmat că, în prezent, criza energetică „omoară Europa”, în contextul în care pe acest continent „a fost un program genial de ucidere a tot ce înseamnă lideri adevărați”. Invitatul lui Marius Tucă a precizat că, în opinia sa, „singurul și ultimul lider al Europei” a fost Angela Merkel, fostul cancelar al Germaniei.

„În Europa a fost un program genial de ucidere a tot ce înseamnă lideri adevărați. S-au pus niște funcționari publici – adică doamna Ursula von der Leyen, o femeie superbă, minunată, extraordinară. Diferența între doamna von der Leyen și orice director sau funcționar european pe care l-am întâlnit eu la Bruxelles nu există. Domnul Iohannis, de exemplu, nu cred a venit vreodată la serviciu mai devreme de 9 și n-a plecat niciodată mai târziu de 5.

Erau unii care mie, de exemplu, nu îmi plăceau, dar șmecheri, cum s-ar spune. Era cancelarul Austriei, un puști –arogant, șmecher. I-au scos un dosărel, a dispărut. Maierau lideri. Eu singurul și ultimul lider al Europei pe care l-am întâlnit a fost madam Merkel, pe care au înjurat-o, au făcut-o în toate felurile”, a afirmat Victor Ponta.

Victor Ponta este de părere că la conducerea Europei se află niște oameni care execută cum execută funcționarul public”, acesta fiind și motivul pentru care Europa nu mai este „un actor principal pe piața mondială”.

„Au ras tot, au pus în fruntea Europei, la butoane, niște iezme, niște oameni care execută cum execută funcționarul public. După care, când vorbesc, te plictisești. Am încercat ascult discursul despre Europa al doamnei von der Leyen. N-am înțeles decât că trebuie salvăm Ucraina – din câte știam eu, nu e în Uniunea Europeană Ucraina, dar rog.

A doua zi, am văzut a plecat la Kiev la masă, probabil e scumpă mâncarea la Bruxelles, la Kiev e mai ieftină. În general, cam în toată Europa, ăștia care încă mai mișcă, îi fac oi negre – mai mișcă Orban, mai mișcă ăștia în Polonia și, atunci, Europa a dispărut dintre actorii principali, era un actor principal pe piața mondială.

Acum este America cea mai puternică țară din lume economic, dar în special militar, care vinde acum armament cum n-a vândut în 50 de ani. Unde vin? De la proștii de europeni, de la cine vândă? În partea cealaltă s-a format, aproape natural, un bloc din jumătate din mapamond”, a precizat Victor Ponta.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult