VIDEO | Virgil Munteanu: „Toată Delta este în suferință”

Publicat: 16/08/2022, 23:27
Actualizat: 17/08/2022, 07:44

Caii provoacă pagube în Pădurea Letea, iar toată Delta este în suferință, spune fostul guvernator al Deltei Dunării, Virgil Munteanu, într-o intervenție telefonică la emisiunea lui Marius Tucă, transmisă live de Gândul.

În primul rând, în Rezervația Biosferei Delta Dunării nu există cai sălbatici. Pădurea este înconjurată cu un gard tocmai ca să nu intre caii în pădure, pentru făceau stricăciuni foarte mari. Toată lumea s-a isterizat pe situația că mor caii de sete. Nu mor de sete. Dacă îi scoți din pădure, ei se duc în canale și în bălți și beau apă.

Caii provoacă foarte mari stricăciuni în Pădurea Letea, iar aceasta a fost declarată în 1938 prima rezervație naturală a României. În pădure există un ecosistem cu totul special. Caii intră în pădure ca să se hrănească, asta este. Ar trebui ca aceste animale să fie scoase din pădure.

Sunt atâtea probleme grave în Deltă. Toată Delta este în suferință”, a spus guvernatorul Deltei Dunării, Virgil Munteanu.

O nouă ediție pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase