VIDEO | George Simion, amintiri din copilăria sa: ”Am făcut economii toată luna și ne-a dus doar tata la Mcdonals”

Publicat: 23/04/2023, 16:37

George Simion a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA care a fost difuzat sâmbătă, 22 aprilie. Devenit liderul AUR la nici 37 de ani, George Simion s-a născut într-o familie din județul Vrancea, acolo unde a copilărit o perioadă.

În cadrul podcastului ALTCEVA, George Simion a rememorat momente dulci-amărui din copilăria sa, atunci când părinții săi aveau o condiție medie, vorbind cu multă iubire despre sora sa, devenită judecător, sperând să nu o afecteza cariera sa politică.

”Am copilarit și cu sora, o iubesc mult, vă dați seama. Sper să nu aibă multe greutăți din cauza carierei mele politice… Pe amândoi ne duceau părinții, dar mai mult mătușa, ne duceau la mare, vara. Am fost cu sora mea când s-a deschis primul McDonalds în București, nu am mers și cu mama și cu tata, pentru că era scump la McDonalds. Eram o familie medie, și mama, și tata, economiști, dar nu câștigau suficient. Așa că am făcut economii toată luna și ne-a dus doar tata la Mcdonals să ne cumpere, nu știu, hamburger și plăcintă de mere.

Am crescut mult de atunci ca și societate, nu ni se mai pare o Coca-Cola sau un hamburger sunt ceva deosebit, ba din contră, vedem că nu au tocmai efecte bune pentru sănătate. Dar probabil că fusesem ținuți ca și societate… mie mi-e greu să vorbesc, sunt născut în 1986, dar probabil fusesm ținuți fără acces la unele chestiuni care ar fi trebuit să reprezinte Occidentul”, a explicat George Simion.

Liderul AUR a mai povestit cum în perioada liceului și a facultății avea o cu totul altă părere despre lucrurile făcute în perioada comunismului.

”Cu mintea de acum, la 36 de ani, totuși apreciez multe lucruri bune care existau în perioada comunistă și pe care le dezaprobam, poate, în societatea românească în anii 90, inclusiv Casa Poporului. În timpul liceului și a facultății, preluând cumva narativul din presă, din spațiul public, spuneam ”ce nevoie avem noi de o asemenea clădire, o risipă totală de resurse. Am adus, anul trecut, reprezentanți parlamentari din 20 de țări din Europa și au rămas toți impresionați de clădirea Parlamentului, de arhitectură. Asta face diferența dintre un stat mic și o putere”, a spus George Simion.

Cine este George Simion

A absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București în 2005. Ulterior, a urmat cursurile Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București și a absolvit masterul cu specializarea „Crimele comunismului‟.

Este autorul cărții „Blocați în labirint”, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi. Alături de Claudiu Târziu, George Simion a fost co-președinte al partidului AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) de la înființare. În urma congresului AUR din 27 martie 2022, George Simion este ales ca unic președinte al partidului.

În prezent locuiește în București și este căsătorit. În cadrul podcastului ALTCEVA însă nu va vorbi despre activitatea sa politică, printre subiectele abordate aflându-se legăturile lui cu fotbalul, dar și relația cu soția sa, Ilinca.

Urmărește podcastul integral cu George Simion doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
McDonald’s va vinde, în premieră, burgeri mai mari