VIDEO | Sorin Roșca Stănescu, despre prietenia cu Traian Băsescu: „L-am cunoscut când era deputat. Am insistat să se întoarcă în politică, că lucra la fabrica de înghețată a fratelui său”

Publicat: 14/06/2022, 23:04
Actualizat: 14/06/2022, 23:11

Sorin Roșca Stănescu, jurnalist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre relația cu Traian Băsescu și momentul în care s-a împrietenit cu fostul președinte al României. De asemenea, invitatul lui Marius Tucă a amintit și de perioada în care fostul șef de stat a câștigat președinția Partidului Democrat în 2001, înlocuindu-l pe Petre Roman.

M. Tucă: Când a început prietenia ta cu Băsescu? Pentru că vorbeați la per tu, v-ați întâlnit de multe ori la tot felul de evenimente, mese, băutură și așa mai departe.

Sorin Roșca Stănescu: A început cu mult timp înainte ca el să fie numit ministrul Transporturilor. L-am cunoscut când era deputat, când era unul dintre membrii Partidului Democrat, al lui Petre Roman. Am auzit despre povestea cu dosarul Flota, dar asta s-a întâmplat mai târziu, cu puțin timp înainte să ajungă primar general. Și-a dat demisia din Parlament și atunci mergând cu o anumită ocazie, pe litoral, împreună cu soția, am stat cu el mai mult timp de vorbă și am insistat să se întoarcă în politică, că lucra la fabrica de înghețată a fratelui său.

M. Tucă: Deci tu practic ai nenorocit România, rugându-l să se întoarcă de la fabrica e înghețată, în politică.

Sorin Roșca Stănescu: Și nu numai că l-am rugat, am mai făcut o greșeală, l-am rugat și pe Petre Roman să-l primească, iar Petre Roman l-a primit, după care Traian Băsescu i-a dat un șut în fund lui Petre Roman și i-a furat partidul.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.