12.000 de lei pentru 3 NOPȚI! 1 Decembrie ARUNCĂ ÎN AER chiriile ultimelor apartamente disponibile în Alba Iulia

12.000 de lei pentru 3 NOPȚI! 1 Decembrie ARUNCĂ ÎN AER chiriile ultimelor apartamente disponibile în Alba Iulia
Publicat: 28/11/2018, 22:29

Proprietarul unui apartament cu două dormitoare, situat în zona „zero” a municipiului Alba Iulia, de unde turiștii pot vedea de pe balcon parada militară, cere pentru un sejur de trei nopți, în minivacanța de 1 Decembrie, 12.581 de lei. Aici încap patru persoane, iar proprietarul nu face referiri cu privire la utilitățile pe care le are imobilul.

Proprietarul unui alt apartament, mult mai spațios, de 120 de metri pătrați, și în care pot fi cazate opt persoane, cere 11.512 de lei pentru aceeași perioadă. Acesta se află la 2,6 kilometri de zona în care au loc manifestările dedicate Zilei Naționale, dar e mobilat și utilat.

Pentru o altă locuință închiriată în regim hotelier, formată dintr-un living și un dormitor, situată la 2,5 kilometri de locul în care vor avea loc concertele, se cere 9.785 de lei. Copiii beneficiază de loc de joacă, iar proprietatea pune la dispoziție cazinou, se arată în descrierea acesteia.

Ultimele apartamente disponibile de Ziua Națională la Alba Iulia: 12.000 de lei pentru trei nopți

Pentru un alt apartament, cu două dormitoare, în care încap patru persoane, aproape de Cetatea Albă Carolina, proprietarul cere 7.176 de lei. Apartamentul se află într-o zonă liniștită, în care există locuri de parcare, spații de promenadă și zone de joacă pentru copii.

Totuși, există și garsoniere sau apartamente cu o cameră pentru care se cere 1.200 – 1.500 de lei. Acestea sunt mai puțin dichisite și în zone mai îndepărtate de manifestările dedicate Zilei Naționale.

Prețurile au crescut din cauză că cererea este mult mai mare decât oferta în această perioadă, iar locurile de cazare la hotelurile din Alba Iulia s-au epuizat, cu mici excepții, cu un an înainte de manifestările dedicate Centenarului.

La Alba Iulia, de 1 Decembrie, oraș cu circa 70.000 de locuitori, sunt așteptați peste 100.000 de vizitatori, ceea ce ar fi o situație rar întâlnită în istorie, întrucât și la 1918, când s-a votat unirea Transilvaniei cu România, fuseseră circa 100.000 de persoane.

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat corespondentului Mediafax, că președintele Klaus Iohannis va veni la Alba Iulia după ce va participa la parada militară de la București, cu elicopterul -dacă vremea va permite – sau cu avionul până la Sibiu.

Șeful statului va participa, la ora 15.00, la inaugurarea Monumentului Marii Uniri, o construcție de 20 de metri înălțime, din piatră, sub forma unor patru cruci și a două litere „U” întoarse. Acesta este finalizat recent și a fost finanțat de Ministerul Culturii cu 10,2 milioane de lei. Tot cu această ocazie, va fi inaugurat și Podul Unirii, care face legătura între monument și Catedrala Reîntregirii, în care au fost încoronații Regii Ferdinand și Maria.

Monumentului Marii Uniri

Klaus Iohannis va participa, de la ora 15.30, la ceremonialul militar, care se anunță a fi cel mai grandios din ultimii ani. Prin fața oamenilor vor defila peste 2.000 de militari, din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne, dar și foarte multe mijloace tehnice. Dacă vremea va permite, cerul va fi brăzdat de peste 20 de avioane și elicoptere.

În ziua de 1 Decembrie vor avea loc numai concerte demuzică populară și cântece patriotice, iar seara se va încheia cu un spectacol deartificiiși un omagiu sunetului românesc, cu un recital de nai și orgă.

În dimineața zilei de 1 Decembrie 1918, în sala mare a Cazinoului militar s-au adunat cei 1.228 de delegați aleși din toate categoriile sociale și veniți de pe întreg cuprinsul pământului transilvan, pentru a vota Unirea Transilvaniei cu România.

În cadrul Marii Adunări Naționale s-a prezentat Rezoluția de Unire care cuprindea un amplu și avansat program de reforme democratice, ce urmau să stea la temelia noului stat. Rezoluția adoptată de Marea Adunare Națională, primită cu entuziasm de mulțimea masată pe întinsul platou din spatele cetății, a pecetluit unirea Transilvaniei cu România și a conturat totodată sensul dezvoltării democratice a societății românești.

Rezoluția Marii Adunări Naționale a fost citită delegaților de către Vasile Goldiș, iar apoi a fost votată.

Pe 27 iulie 1990, Parlamentul a decis ca 1 Decembrie să devină Ziua Națională a României.

Foto: Viorica Orban/ Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului